Montujemy parktronic (PDC) - porada
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Montujemy parktronic (PDC) - porada
Witam. Mam golfa 5 plusa z 2007r z centralka parkowania steelmate (chyba nie był to oryginał montowany na linii...) z 4-ema sensorami i montowanym wyświetlaczem odległości z tyłu widzianym w lusterku.
padła mi jedna z czujek i nie wiem jaką zamówić i w jakim rozmiarze - ma ktoś może wiedzę jaka tam jest średnica i model czujki?
padła mi jedna z czujek i nie wiem jaką zamówić i w jakim rozmiarze - ma ktoś może wiedzę jaka tam jest średnica i model czujki?
posiada ktoś jeszcze schematy podłączenia ?
... keep a great thing going
-
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV TDI++, Octavia III Kombi.
- Silnik: ATD
Krywan - te schematy, które posiadasz to te same co z forum passata czy inne? Potrzebuję informacji jak najprościej wpiąć się w linię K przy montażu ori PDC w Octavii I
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
-
- Ma gadane
Moje dotyczą golf IV/bory, nie wiem jak w Octavii, ale u siebie w golfie musiałem prowadzić kabelek do przodu auta, mam fotele z pamięcią, więc tam podpiąłem linie K.
Krywan - 99% porad znajduję na forum Gola bo to wszystko to samo tempomat też montowałem na przykładzie golfa IV i hula.
Niestety foteli z pamięcią nie mam. Mam tempomat, radio z canem, komfort, xenony. szynę can, abs, licznik - miejsca, które mogę diagnozować Vagiem
W które miejsce najłatwiej byłoby się wpiąć? Czy istnieje jakaś skrzynka linii K koło skrzynki jak np w golfie III gdzie wszystkie linie K się łącza i od niej idzie kabelek pojedynczy do OBD ?
Niestety foteli z pamięcią nie mam. Mam tempomat, radio z canem, komfort, xenony. szynę can, abs, licznik - miejsca, które mogę diagnozować Vagiem
W które miejsce najłatwiej byłoby się wpiąć? Czy istnieje jakaś skrzynka linii K koło skrzynki jak np w golfie III gdzie wszystkie linie K się łącza i od niej idzie kabelek pojedynczy do OBD ?
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Rozpisze ktoś wiązki pdc z jakiego czujnika gdzie do centralki? Kupiłem zestaw moduł z passata B5 wiązka zderzaka z passata zakończona 6pinową wtyczką męską i czujniki Sharan 7m buzzer z audi a3 8p
Którędy wychodzi z nadwozia oryginalna wiązka czujników w kombi ? z boku czy z tyłu ?
Sprzedam nową półkę nad radio
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Bora 1.6 16v
- Silnik: BCB
Panowie, kable trzeba ciągnąć od deski? Czy jakoś się można wpiąć w istniejące?
Bora sedan 2005, 1.6 16v,
4xel.szyby, climatr, komp, temp, ESP, recaro, 4 airbag
ale brak podswietlanych kratek nawiewu
4xel.szyby, climatr, komp, temp, ESP, recaro, 4 airbag
ale brak podswietlanych kratek nawiewu
-
- Mały gagatek
- Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
- Silnik: BFQ
Jak dokladasz czujniki to zamontuj wszystko w kufrze, wspinasz się pod lampę wstecznego , do deski puszczasz tylko jeden przewód do wyświetlacza, o ile mówimy o tym samym urządzeniu
-
- Nowicjusz
Grzeje kotlet. Bora Sedan. Zakupiony ori parktronic. Wiązka puszczona prawą stroną do przodu pod kiere. Co dalej z tym kabelkami? Jakiś dokładny schemat połączenia? Chcę mieć jak w ori z diagnostyką. Proszę też o dokładne zdjęcie montażu buzzera bo aktualnie siedzi na stelażu tylnej półki złapany na trytke a chce mieć wszystko zgodnie ze sztuką
-
- Ma gadane
-
- Nowicjusz
Witam. Aktualnie montuje do Golfa IV system PDC pochodzący z Fabii. Praktycznie wszystkie podłączenia są jasne i dobrze opisane w temacie. Wszystko działa poprawnie. Jednak potrzebuję informacji odnośnie podłączenia kabla do diagnostyki. Posiadam już kabel doprowadzony w rejon licznika. No i teraz pytanie gdzie powinien on być podłączony?
Z wyszukanych informacji w internecie wynika, że diagnostyka własna (linia K) jest pod pinem 25 w niebieskiej wtyczce licznika. Czy możecie to koledzy potwierdzić bazując na waszym doświadczeniu?
Z wyszukanych informacji w internecie wynika, że diagnostyka własna (linia K) jest pod pinem 25 w niebieskiej wtyczce licznika. Czy możecie to koledzy potwierdzić bazując na waszym doświadczeniu?