1.9 td aaz problem z odpalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem ze swoim silniczkiem i proszę o pomoc. Sytuacja wyglada nastepujacooo, jeździł palił bylopo wszystko ok, po nocnym postoju, rano nie chciał odpalić a podczas kręcenia z rury wylatywał biały dym. Przytrzymałem go na rozruszniku i odpalił. Kopcił jakieś 30 sekund i przestał. Codziennie rano sytuacja się powtarza, dodatkowo gdy załapie coś strzela w silniku, jednokrotnie i później jest ok. Samochód stracił moc i czasami nawet gdy jest ciepły muszę włączyć ssanie. Pytanie w czym rzecz? Pompa wtryskowa? Układ paliwowy nie zapowietrza się.
-
- VWGolf.pl Killer
Sprawdź jak złapie z plaka,zdejm dolot i zobacz...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- VWGolf.pl Killer
Oczywiście że mogło...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
a może porpostu paliwo się cofa? i musi zassać na nowo?
może też być rozszczelniona pompa która się zapowietrza i trzeba chwile pokręcić? (u mnie tak było, po uszczelnieniu pompy wszystko wróciło do normy.
kup taki malutki przezroczysty filtr do paliwa i zamontuj między filtrem paliwa a pompą i zobacz czy paliwo się cofa
może też być rozszczelniona pompa która się zapowietrza i trzeba chwile pokręcić? (u mnie tak było, po uszczelnieniu pompy wszystko wróciło do normy.
kup taki malutki przezroczysty filtr do paliwa i zamontuj między filtrem paliwa a pompą i zobacz czy paliwo się cofa
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
Jak puszcza dym przy kręceniu pompa od razu dostaje paliwo, może być właśnie ścięty klin na wale. Wogule wygląda to na problem z kątem wtrysku.
Rozrząd nowy, razem z kołem na wale-bylo wszystko ok. Niestety problem nieustal. Panowie czy w warunkach domowych jestem w stanie sprawdzić kat wtrysku? OCzywiscie z dokupieniem jakiś narzędzi:) jestem mechanik amator i chce sobie wszystkoo sam robić.
zajrzyj tutaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Wszystko prawie jest OK ale kąt wtrysku ustawiamy wg. numeru na pompie a nie wg. kodu silnika bo w tej chwili jest to wszystko ( silniki i pompy ) wymieszane.
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Miałem te same objawy. U mnie problemem była nieszczelna pompa wtryskowa i padnięte świece żarowe
dokładnie miałem to samo w swoim AAZ po dłuższym postoju zazwyczaj po nocy gdy przychodzilem musialem krecic dłuższą chwilę zeby pompa zaciągneła paliwo które się cofało przez to ze mialem nie szczlną pompe wymienilem uszczleke pod nsatwanikiem i do tego jakies male oringi po drodze problem znikl