jak nie jest krzywa to zostaw, żeby to naprawić trzeba napawać i później lakierowac felgę bo wiadomo ze się opaliBluedot pisze:Czyli to co na zdjęciu razy dwa.
Renowacja i regeneracja felg
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Użytkownik
Nie jest chyba aż tak źle, pamietam jak ojciec pozyczyl samochód i też wjechałem na krawężnik z dużą predkością bo nie zauwazyłem go na parkingu sklepowym. Przykryty był sniegiem. Niestety felga na śmietnik
kto wie gdzie można w trójmieście dobrze i tanio przemalować felgi? Może jak ktoś odpowie to zna również cenę za jaką malują...
-
- Użytkownik
- Auto: MK2 1.8 GTI
- Silnik: PF
Panowie ile w Krakowie będą wołać za piaskowanie i malowanie tych felg +/- ?
Cześć mam wielkie pytanie. Jestem trochę zielony w tym temacie i wole się upewnić.
Malował ktoś felgi gumą w spreyu? K2 color flex. Jest to w miare trwałe? Tak chociaż do 1,5-2 lat. Jak jest z myciem i solą w zimie?
A druga sprawa to czy żeby pomalować, to muszę zdejmować je z auta?? Czy wystarczy jak porządnie zabezpiecze opony?
A trzecie pytanko, to mam Borę, na takich felgach:
Jak by to wyglądało gdybym je walnął na czarno?
Malował ktoś felgi gumą w spreyu? K2 color flex. Jest to w miare trwałe? Tak chociaż do 1,5-2 lat. Jak jest z myciem i solą w zimie?
A druga sprawa to czy żeby pomalować, to muszę zdejmować je z auta?? Czy wystarczy jak porządnie zabezpiecze opony?
A trzecie pytanko, to mam Borę, na takich felgach:
Jak by to wyglądało gdybym je walnął na czarno?
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf VII GTI 2.0
- Silnik: CXCA
Re: Renowacja i regeneracja felg
Nie jestem pewien czy dobry dział...
Kiedyś miałem miałem ranty w polerce, raz w tygodniu mycie i pasta do instrumentów dętych w ruch...zaczęło mnie to męczyć i na kolejny sezon miałem inne..ale wróciłem do polerki na rantach pytanie czy wosk na felgi się nadaje ? Na ile je chroni przed pyłem ? Czy blask się zmniejszy ? Oczywiście wosk przeznaczony do tego. Mam jeszcze opcję za 200 zł. nałożyć ceramikę na ranty w auto detalingu, tylko ile to wytrzyma ?
Generalnie chodzi mi o to aby efekt polerki był najlepszy i chociaż co 2 tydzień je myć i przelecieć pasta...chyba że po staremu będę robił...mycie i pasta co tydzień bez wosku i ceramiki.
Kiedyś miałem miałem ranty w polerce, raz w tygodniu mycie i pasta do instrumentów dętych w ruch...zaczęło mnie to męczyć i na kolejny sezon miałem inne..ale wróciłem do polerki na rantach pytanie czy wosk na felgi się nadaje ? Na ile je chroni przed pyłem ? Czy blask się zmniejszy ? Oczywiście wosk przeznaczony do tego. Mam jeszcze opcję za 200 zł. nałożyć ceramikę na ranty w auto detalingu, tylko ile to wytrzyma ?
Generalnie chodzi mi o to aby efekt polerki był najlepszy i chociaż co 2 tydzień je myć i przelecieć pasta...chyba że po staremu będę robił...mycie i pasta co tydzień bez wosku i ceramiki.
Jak masz ładnie zrobione , to sobie sam nałożysz ceramikę za nie całe 100zł i po sprawie , polecany jest ten produkt, chociaż osobiście jeszcze nie stosowałem
https://mrcleaner.pl/zabezpieczenie-fel ... J4QAvD_BwE
https://mrcleaner.pl/zabezpieczenie-fel ... J4QAvD_BwE
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf VII GTI 2.0
- Silnik: CXCA
Są przyzwoicie ogarnięte dziękuję kolego za podpowiedź, powiedz jeszcze jak takie coś się nakłada. Trzeba to wygrzewać ? Oponki już mam naciągnięte i nie chcę ich zdejmować w związku z tym można to aplikować mimo opon na felach ?
Tam masz opisany proces nakładania, jak już pisałem osobiście jeszcze się w to nie bawiłem
Pamiętajcie że przy proszkowym nie ma opcji zaprawek korekt itp spraw. Przy proszkowym malujemy raz i po temacie. Przy przygotowaniu felg trzeba je oczyścić nawet w zakamarkach do gołego metalu bo się proszek nie przyciągnie. Czyli tylko piaskowanie. Nie można za agresywnie piaskowa alu bo będą potem kocie łapki, skórki pomarańcza itp.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ja do mycia felg uzywam MOJE AUTO i narazie nic lepszego nie znalazlem.
Mariusz
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie
Ma ktoś jakiś pomysł jak uratować tą felgę ? Przetarcia nie są zbyt głębokie, lecz rozległe. Nie chciałbym ich spisywać na marne tylko z tego powodu, że zniszczona jest tylko jedna sztuka.
Miał ktoś może do czynienia z renowacją tej felgi ? aby uzyskać efekt jak było oryginalnie, czyli tak jak po toczeniu ?
Lub może kogoś polecić z Wrocławia i okolic ?
A może macie na sprzedaż 1 sztukę ?
Z góry dziękuję za każdą podpowiedź
Pozdrawiam
Michał
Ma ktoś jakiś pomysł jak uratować tą felgę ? Przetarcia nie są zbyt głębokie, lecz rozległe. Nie chciałbym ich spisywać na marne tylko z tego powodu, że zniszczona jest tylko jedna sztuka.
Miał ktoś może do czynienia z renowacją tej felgi ? aby uzyskać efekt jak było oryginalnie, czyli tak jak po toczeniu ?
Lub może kogoś polecić z Wrocławia i okolic ?
A może macie na sprzedaż 1 sztukę ?
Z góry dziękuję za każdą podpowiedź
Pozdrawiam
Michał
Michał
-
- Mały gagatek
Cześć!
Firma "Mikar" z Wrocławia oraz "renowacja felg" z Warszawy. Oni to robia
na 100%.
Firma "Mikar" z Wrocławia oraz "renowacja felg" z Warszawy. Oni to robia
na 100%.
-
- Nowicjusz
Mikar odesłał mnie dalej. Gdzieś na Bielany.
Jednak znalazłem firmę, które zdeklarowała się naprawić mi tą felgę za 300 zł, ale poza Wrocławiem, także tak też postąpiłem. Zobaczymy rezultat.
Dzięki
Jednak znalazłem firmę, które zdeklarowała się naprawić mi tą felgę za 300 zł, ale poza Wrocławiem, także tak też postąpiłem. Zobaczymy rezultat.
Dzięki
Michał