Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
witam. ile moze byc warty golf iv bez silnika i skrzyni? rocznik 2000,szyby i lusterka w prądzie,wnetrze recaro materiałowe,klimatronic,felgi santa monica z oponami,gwint roczny mts,nowe hamulce.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508945
Re: Kącik posiadaczy MK4
O ile dobrze pamiętam to jest wciskanyttosiekk pisze:Koledzy jak wyjąć cały panel z pokrętłami od dmuchawy żeby niczego nie uszkodzić? Jak jest mocowany?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Ramka jest wciskana...panel jest na cztery wkręty torx - tak samo jak panel climatronic
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Kącik posiadaczy MK4
Czy silniczek tylnej wycieraczki mk4 hb jest taki sam jak w mk4 variant? Padła mi wycieraczka w variancie i chcę przełożyć z hb bo i tak nim nie jeżdżę a variant idzie na przegląd i nie chcę żeby się ktoś czepił no a nie chcę niepotrzebnie hb rozbierać jeżeli się róznią.
A drugie pytanie, ma ktoś sprawną sprężarkę klimy do mk4 w jakiejś normalnej cenie?
A drugie pytanie, ma ktoś sprawną sprężarkę klimy do mk4 w jakiejś normalnej cenie?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
Kącik posiadaczy MK4
Jak szczelna niezatarta to może wystarczy zaworek w niej wymienić? Kosztuje kilkadziesiąt złotych i można to zrobić łatwo samemu nawet bez demontażu sprężarki z auta.
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
dziś voltomierz z turbo timera na zimnym silniku pokazywał 14V, po rozgrzaniu i na xenonach oraz z lekkim nadmuchem w kabinie bez klimy pokazywał 13,8V....
hmm, coś pogrywa ze mną ta fura.....
hmm, coś pogrywa ze mną ta fura.....
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Kącik posiadaczy MK4
dany_47, no definitywnie ktoś tu leci z Tobą w ciula . Zmierz napięcie na altku jak pisalem oraz na aku i najlepiej pomierzyć na zimnym silniku a drugi pomiar na rozgrzanym (oczywiście bez właczonej klimy, radia i świateł). Miałem w swojej karierze takie myki, że na zimnym silniku ładowanie było git a po rozgrzaniu już nie.
-
- Forum Master
Re: Kącik posiadaczy MK4
Skrzak pisze:Czy silniczek tylnej wycieraczki mk4 hb jest taki sam jak w mk4 variant? Padła mi wycieraczka w variancie i chcę przełożyć z hb bo i tak nim nie jeżdżę a variant idzie na przegląd i nie chcę żeby się ktoś czepił no a nie chcę niepotrzebnie hb rozbierać jeżeli się róznią.
Wycieraczka na tylnej szybie nie jest wymogiem w naszym kraju. Jak razi w oczy to wykręc i zaslepke daj co by diagnosta nie pytał co po co i na co
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Kącik posiadaczy MK4
ktoś wie ile w aso kosztują trójramienne skórzane kierownice, pikowana i gładka?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
nie wiem jak to jest ale wiem że dziadek ma w variancie zaślepkę i niebiescy się ostatnio czepili Wiem, że jak coś w aucie jest, to ma działać...ale jak czegoś nie ma Kogo to interesuje że fabrycznie było - nie musi być.dany_47 pisze:Wycieraczka na tylnej szybie nie jest wymogiem w naszym kraju. Jak razi w oczy to wykręc i zaslepke daj co by diagnosta nie pytał co po co i na co
Mattpl, od okolic 400euro się zaczynają kierownice trójramienne w skórze...
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Kącik posiadaczy MK4
Ja słyszałem że w sedanach nie ma wymogu wycieraczki a w hb i variantach jest, poza tyd chyba właśnie jak coś fabrycznie jest to ma być bo taka jest homologacjam
A tym hb byłem na przeglądzie z miesiąc temu to widziałem, że włączał. A skąd taką zaślepkę dorwać?
A tym hb byłem na przeglądzie z miesiąc temu to widziałem, że włączał. A skąd taką zaślepkę dorwać?
Moja Borka Variant:
Kącik posiadaczy MK4
Znajomemu nie dali przeglądu przez brak spryskiwacza tylnej szyby... Coś tam jeszcze chyba było, ale ogólnie tylko takich pierdół tam się mogli czepić u niego.
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Kącik posiadaczy MK4
U mnie nawet wycieraczek nie sprawdzali, a jak kolega Polonezem pojechał, to specjalnie mu diagnosta wpisał "niesprawny spryskiwacz przedniej szyby" bo "to by było nienormalne, że taki wiek i wszystko sprawne". Kolega się z resztą zgodził bo połechtali jego ego