Golf IV 1.9 TDI ALH Falujące obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, jakiś czas temu zaczęły mi falowac obroty w Golfie, wymieniłem pompe wtryskową na zdrową dalej to samo. Następnie wleciał nowy filtr paliwa, zaczeło falować mniej. Wleciały nowe regenerowane wtryski, nadal nic się nie zmieniło. Już całkowicie brak mi pomysłów. Może to być od zużytego koła dwumasowego, bądź czy może mieć to jakikolwiek związek z serwem hamulcowym ? Podpowiadano mi również że powodem może być to, że coś jest nie tak z klima, co prawda nie mam czynnika w klimie ale czy aby napewno to to... Jakieś porady sugestie, może ktoś się spotkał z czymś podobnym ?
- Andrey.powertech
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- VWGolf.pl Killer
odepnij przepływomierz i zobacz,potem należy wykasować błąd...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Forum Master
Witam, napisz co dokładnie z tą kilmą ?
Jeśli nie masz czynnika, to klima się nie włączy, ale jeśli masz, to klima pracuje.
W zeszłym roku walczyłem z tym samym w mk4. Znajomy mówił, że właśnie falują mu obroty, na klimie (albo o klimie nie wspominał, dziś już nie pamiętam).
Okazało się, że chłodnica klimy była tak zabita brudem, że tak wzrastało ciśnienie, że rozłączało sprężarkę, jak trochę przechłodziła się chłodnica klimy, to sprężarka znów startowała i tak w kółko.
Po porządnym przedmuchaniu (czyt. wyczyszczeniu) chłodnicy objawy falowania obrotów ustąpiły i spokój do dziś.
Pozdrawiam.
Jeśli nie masz czynnika, to klima się nie włączy, ale jeśli masz, to klima pracuje.
W zeszłym roku walczyłem z tym samym w mk4. Znajomy mówił, że właśnie falują mu obroty, na klimie (albo o klimie nie wspominał, dziś już nie pamiętam).
Okazało się, że chłodnica klimy była tak zabita brudem, że tak wzrastało ciśnienie, że rozłączało sprężarkę, jak trochę przechłodziła się chłodnica klimy, to sprężarka znów startowała i tak w kółko.
Po porządnym przedmuchaniu (czyt. wyczyszczeniu) chłodnicy objawy falowania obrotów ustąpiły i spokój do dziś.
Pozdrawiam.
Tomek