GTI ABF gaśnie tylko na gazie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich kolegów. Mam problem ze swoim MK3. mianowicie posiadam instalaje BRC i dodam że odwiedziłem już 3 speców od gazu i nawet jeden serwis który specjalizuje sie tylko w instalacjach BRC. I nice stwierdzono Zadnych usterek, wszystko jest tak jak byc powinno ze str instalki, wtryski czyszczone. A Moje auto gaśnie praktycznie raz po raz przy dojeżdzaniu czy nawet parkowaniu gdzie musze operować pedałem gazu. A jeśli zdarzy sie że nie zgaśnie to tak spadnie z obrotów że zaświeci sie na chwile akumulator, praktycznie zgaśnie ale w ostatniej chwili dostanie kopa i chodzi. Na wolnych obrotach jest ok nie gaśnie i moge dodawać gazu i nie zgaśnie tylko podczas jazdy albo jak auto jest w ruchu. Na benzynie jest wszystko oki nawet bardzo oki. Nie wiem już gdzie leży problem. Czy istnieje mozłiwośc że jakies powietrze dławi mi autko???? Proszę o jakieś podpowiedzi.
Skoro nie chodzi jak trzeba na benzynie jest OK to nie może być wszystko w porządku.
Jedyne co mi przychodzi go głowy to kopułka, palec, cewka, kable zapłonowe. Gaz wymaga jednak odrobinę 'solidniejszej' iskry niż benzyna i wszystkie tego typu pierdety zawsze wychodziły mi pierwsze na gazie. Jeżeli z tym jest wszystko OK to szukaj dobrego specjalisty. O dziwo jest lpg-forum.pl gdzie można poczytać gdzie warto się udać, nawet sami gazownicy się tam udzielają.
Jedyne co mi przychodzi go głowy to kopułka, palec, cewka, kable zapłonowe. Gaz wymaga jednak odrobinę 'solidniejszej' iskry niż benzyna i wszystkie tego typu pierdety zawsze wychodziły mi pierwsze na gazie. Jeżeli z tym jest wszystko OK to szukaj dobrego specjalisty. O dziwo jest lpg-forum.pl gdzie można poczytać gdzie warto się udać, nawet sami gazownicy się tam udzielają.
___
Przecież pisze "wtryski czyszczone" - instalacje I i II gen. mają mieszalnik a nie wtryski:) Stawiam na III gen, o ile kojarzę ABF sterowany Digifantem z full-grupą.
___
o faktycznie nie doczytałem ABF ma chyba sekwencyjny a nie full grupę i tu może być pies pogrzebany
-
- Nowicjusz
Dzięki iNitiaL za podpowiedź. Wystarczyła sama wymiana świec i autko zaczęło jeździć jak należy i wreszcie przestało gasnąć. Mimo wszystko golfik dostał też tez nowe przewody NGK i kopulke Bosch. Zainwestowane prawie 600zl ale efekt powalający. Jeszcze raz dzięki
-
- Nowicjusz