Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
riccardoa, odnośnie linka który podesłałeś. Adaptacja licznika vdo z nową strukturą.. .
Dobrze rozumiem?
Wsad który mi wysłałeś od R mam wgrać do licznika B5 po tej operacji wyskakuje DEF i potem zmienić dane w wsadzie jak na zdjęciu które tam jest?
Dobrze rozumiem?
Wsad który mi wysłałeś od R mam wgrać do licznika B5 po tej operacji wyskakuje DEF i potem zmienić dane w wsadzie jak na zdjęciu które tam jest?
Kupię:
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Kącik posiadaczy MK4
Muszę mieć kabel RS232 czy KKLem USB też coś zdziałam?riccardoa pisze:Edytując eprom licznika,podmienić komórki odpowiedzialne za immo na te ze starego licznika.mat06 pisze:Miałem immo3. W jaki sposób mogę to zrobić?Qto pisze:mat06, jeśli miałeś immo2 to nie potrzeba nowych...a jeśli immo3 to też jest to do przeskoczenia
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Kącik posiadaczy MK4
Możesz od razu podmienić dane na te ze swojego starego licznika i gotowy eprom wgrać już do licznika 849.HojaNT pisze:Wsad który mi wysłałeś od R mam wgrać do licznika B5 po tej operacji wyskakuje DEF i potem zmienić dane w wsadzie jak na zdjęciu które tam jest?
Wystarczy ten i program VAG Eprom Programmermat06 pisze: czy KKLem USB też coś zdziałam?
Kącik posiadaczy MK4
riccardoa, ok a jaki program żeby do edycji epromu zgranego już na PC użyć?
Pierwszy raz to robię i cieżko mi to idzie
Pierwszy raz to robię i cieżko mi to idzie
Kupię:
- Gwint 4 motion
- Gwint 4 motion
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Gdzieś, kiedyś widziałem post z problemem świecenia ksenonu w ziemię...co może być tego powodem? Nie pytam bo tak mam...a raczej jak tego uniknąć. Zakładam lampy ale na pewno będę miał problem z montażem przedniego czujnika - nie wiem gdzie dokładnie ma być...co za tym idzie nie wiem czy dobrze trafię wieratrką w nadwozie ...no i dalej czy pomyłka będzie miała wpływ na pracę czujnika
...albo z drugiej strony, co zrobić aby samopoziomowanie chwilowo nie działało w razie problemów? Wystarczy odpiąć wtyczkę 4pin na lewej lampie (lampki AL)? Kurde boję się że poskładam całość i będzie kibel W ogóle wczoraj podłączyłem na chwilę zasilanie do auta, znalazłem jakiś włącznik świateł i kostkę stacyjki...włączyłem zapłon oraz światła i ksenon mrugał Lewy bo prawej lampy jeszcze nie mam na aucie...i nie jest podłączony kabelek czarno/biały - jakieś zasilanie - nie wiem czy to ma związek czy gdzieś jest lipa? Żarniki prosto z IC.
...albo z drugiej strony, co zrobić aby samopoziomowanie chwilowo nie działało w razie problemów? Wystarczy odpiąć wtyczkę 4pin na lewej lampie (lampki AL)? Kurde boję się że poskładam całość i będzie kibel W ogóle wczoraj podłączyłem na chwilę zasilanie do auta, znalazłem jakiś włącznik świateł i kostkę stacyjki...włączyłem zapłon oraz światła i ksenon mrugał Lewy bo prawej lampy jeszcze nie mam na aucie...i nie jest podłączony kabelek czarno/biały - jakieś zasilanie - nie wiem czy to ma związek czy gdzieś jest lipa? Żarniki prosto z IC.
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Ja w boschu mam 2 czujniki do xenonu. Na przedniej osi gdzieś i na tylnym wahaczu lewym.
Jak xenon miga to przetwornica może być martwa
Jak xenon miga to przetwornica może być martwa
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Ja z tym xenonem ja miałem takie cyrki. Ksenon mi mrugał, wyłączał się i włączał. Żiarniki miałem nowe Osram, kupione w sprawdzonym sklepie(Więc o podróbie nie ma mowy)
Żarniki były na gwarancji, wymienili mi wadliwy- od tego momentu spokój.
Żarniki były na gwarancji, wymienili mi wadliwy- od tego momentu spokój.
Re: Kącik posiadaczy MK4
A masz jakąś instrukcje jak zczytywać EEPROM tym programem i go potem zapisywać?riccardoa pisze:Możesz od razu podmienić dane na te ze swojego starego licznika i gotowy eprom wgrać już do licznika 849.HojaNT pisze:Wsad który mi wysłałeś od R mam wgrać do licznika B5 po tej operacji wyskakuje DEF i potem zmienić dane w wsadzie jak na zdjęciu które tam jest?Wystarczy ten i program VAG Eprom Programmermat06 pisze: czy KKLem USB też coś zdziałam?
Kącik posiadaczy MK4
Dashboard -> Read, później Dashboard -> Write czy jakoś tak i już. Tylko lepiej żeby Ci bateria w lapku nie padła w tym czasie Ogólnie poczytaj trochę.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Kącik posiadaczy MK4
Dash>Read EEprom najlepiej zapisać sobie na dysk File > Save asmat06 pisze:A masz jakąś instrukcje jak zczytywać EEPROM tym programem?
Dash > Write Eeprommat06 pisze: i go potem zapisywać?
Kącik posiadaczy MK4
Byłby ktoś zainteresowany Skodą Octavia 2 2.0 TDI 140km? Mam na sprzedaż.
Bezwypadkowa, wszystkie szyby oryginalne z 2005 roku, climatronic, podgrzewane fotele, duży fis, półskóry, kierownica wielofunkcyjna.
Bezwypadkowa, wszystkie szyby oryginalne z 2005 roku, climatronic, podgrzewane fotele, duży fis, półskóry, kierownica wielofunkcyjna.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Kącik posiadaczy MK4
Jaki jest numer przełącznika szyb do Golfa VI z tą alu gałką? Chciałbym założyć ją do mk4.
Niestety kupiłem podobno do szóstki i w żaden sposób nie pasi. A numer zakupionego przełącznika to 5K0959565. Jest wybite logo VW oraz TRW z napisem China. Swój zakupiony na sprzedaż.
Niestety kupiłem podobno do szóstki i w żaden sposób nie pasi. A numer zakupionego przełącznika to 5K0959565. Jest wybite logo VW oraz TRW z napisem China. Swój zakupiony na sprzedaż.
Kącik posiadaczy MK4
Przełącznik o numerze 5K0 959 565 to czarny chrom z Golfa 6. Tak pokazuje też Etka. Być może trzeba zastosować jakiś patent, żeby zamontować go w Golfie 4.
5K1 959 565 - to jest taki sam przełącznik, tyle że bez funkcji składania lusterek.
5K1 959 565 - to jest taki sam przełącznik, tyle że bez funkcji składania lusterek.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P