Witam,
Mam problem w swoim Leonie BKD z 2006r.
Otóż podczas mocniejszego przyspieszania od 3 biegu i przy skręconych kołach w prawo coś terkocze, a czasem nawet jest przerywany, metaliczny dźwięk.
Również podczas gwałtownego przyspieszania na wprost na nierównej drodze słychać metaliczny przerywany dźwięk, ale to przynajmniej od 5 biegu.
Stawiam na przeguby i teraz pytanie czy wymienić całą półoś i którą lewą czy prawą?
To terkotanie podczas jazdy w prawo jest słyszalne jakby bardziej ze środka auta bądź nawet prawej strony, raczej nie lewej, ale wiadomo, że te dźwięki potrafią się roznosić.
A może to też od poduszek silnika? Te dwie okrągłe dolne były wymieniane, ale te górne, boczne nie.
Pozdrawiam
terkotanie podczas przyspieszania w prawo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zobacz czy nie masz luzu na przegubach wewnętrznych...może być też wina przemieszczającej się skrzyni biegów w zakręcie wskutek wybitej poduszki zawieszenia...
-
- Użytkownik
- Auto: Seat Leon 1P
- Silnik: BKD
Postaram się to wszystko sprawdzić w tygodniu.
Dzisiaj jeszcze starałem się poruszać wyłączonym silnikiem i tak jakby był luz po prawej stronie koło akumulatora.
Czy tam ma być luz, bo ledwo go tylko delikatnie ruszyłem ręką i się ruszał tak gdzieś ze 2-3mm ?
Dzisiaj jeszcze starałem się poruszać wyłączonym silnikiem i tak jakby był luz po prawej stronie koło akumulatora.
Czy tam ma być luz, bo ledwo go tylko delikatnie ruszyłem ręką i się ruszał tak gdzieś ze 2-3mm ?
Delikatny luz na poduszkach musi być bo wtedy drgałaby ci cała karoseria jakby luzu nie było.