Ciężko pali po postoju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ciężko pali po postoju
Siemka, mam problem z odpalaniem golfa po postoju, po kilku godzinach np. po 5h albo po nocy, ale jesli juz zapali i odrazu zgasze to potem juz odpala od polobrotu
1,9 tdi asv
Wymieniony:
filtr paliwa na ten bez zaworka (pp838 z między innymi golfa 2),
kąt wtrysku ustawiony w granicy 58stopni,
swiece grzeją(ale problem występuje od dłuższego czasu, takze gdy bylo gorąco na dworze),
akumulator sprawny podmieniane były dwa, ladowanie między 13,8 a 14,2V
rozrusznik kręci szybko (180-250obr)
Wtryski sprawdzane ok. 10tys km temu byly ok, teraz na vagu korekcje są bliskie 0 także wątpię aby coś się z nimi zadziało.
Co mogę jeszcze sprawdzić? g62 wymieniany, temperatury na vagu sie zgadzają(mowa o powietrzu, plynie i paliwie gdy auto stoi np. po nocy)
Może źle palić tylko gdy zimny przez np zle ustawiony rozrzad czy raczej nie?
W przewo
PS. przekopałem kilkadziesiąt stron postów na ten temat, ale niestety niczego specjalnego tam się nie dowiedziałem, bo chyba juz wszystko posprawdzane :/
Czujnik temp. podmieniany i nic
Proszę o szybką pomoc
1,9 tdi asv
Wymieniony:
filtr paliwa na ten bez zaworka (pp838 z między innymi golfa 2),
kąt wtrysku ustawiony w granicy 58stopni,
swiece grzeją(ale problem występuje od dłuższego czasu, takze gdy bylo gorąco na dworze),
akumulator sprawny podmieniane były dwa, ladowanie między 13,8 a 14,2V
rozrusznik kręci szybko (180-250obr)
Wtryski sprawdzane ok. 10tys km temu byly ok, teraz na vagu korekcje są bliskie 0 także wątpię aby coś się z nimi zadziało.
Co mogę jeszcze sprawdzić? g62 wymieniany, temperatury na vagu sie zgadzają(mowa o powietrzu, plynie i paliwie gdy auto stoi np. po nocy)
Może źle palić tylko gdy zimny przez np zle ustawiony rozrzad czy raczej nie?
W przewo
PS. przekopałem kilkadziesiąt stron postów na ten temat, ale niestety niczego specjalnego tam się nie dowiedziałem, bo chyba juz wszystko posprawdzane :/
Czujnik temp. podmieniany i nic
Proszę o szybką pomoc
-
- VWGolf.pl Killer
Ciężko pali po postoju
Paliłeś z odłaczonym czujnikiem ?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Ciężko pali po postoju
Aku sprawny, rozrusznik kręci szybko, po ponownym odpaleniu po nocy od strzała... to może czas przyjrzeć się pompie i szczelności układu...
Ciężko pali po postoju
Żadnych wycieków/zapoceń na pompie nie ma, przelewy także ok
Co mogę sprawdzić w samej pompie? Jesli nawet puszcza pompa i sie zapowietrza, to dlaczego po odpieciu wtyczki z czujnika temp. Pali z polobrotu? Odpięcie wtyczki nie daje tylko wiekszej dawki startowej?
Co mogę sprawdzić w samej pompie? Jesli nawet puszcza pompa i sie zapowietrza, to dlaczego po odpieciu wtyczki z czujnika temp. Pali z polobrotu? Odpięcie wtyczki nie daje tylko wiekszej dawki startowej?
Ciężko pali po postoju
Miałem ten sam problem, po wymianie szczotkotrzymacza w rozruszniku jak ręką odjął. Identyczny objaw miałem. Teraz kręci po kilku dniach postoju równie sprawnie jak ciepły
Ciężko pali po postoju
Jeśli chodzi o to, to było w porządku i pracował od razu równo. Kręci równie sprawnie po postoju jak rozgrzany? U mnie tutaj był problem. Nie wiem jak to komputer interpretuje, ale chyba bez wtyczki zakłada najgorszy scenariusz i podlewa max gnoju. Jeśli czujnik działa ok, paliwa powinno wystarczyć do sprawnego odpalenia. Może mapy startowe ktoś pozmieniał? Ciekawy przypadek.
Ciężko pali po postoju
Mapy są ok, wczesniej bylo ok zaczęły sie problemy zimą w styczniu tego roku jakos, https://www.youtube.com/watch?v=xw3SQWgZVYY Golf odpala identycznie jak auto na filmie
-
- VWGolf.pl Killer
Ciężko pali po postoju
Poluzuj przewody na wtryskach lekko i zobacz czy od razu jak zaczyna kręcić leci paliwo...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Ciężko pali po postoju
OK, jutro sprawdzę, domyślame się, że jeśli nie będzie od razu paliwa to będzie wskazywało na problem z pompą?
Ciężko pali po postoju
Hmm można sprawdzić. Ale ja nadal obstaję przy rozruszniku Bo z tego co piszesz reszta jest ok. Zaglądałeś może do rozrusznika u siebie? U mnie też to wyglądało tak, że pierwsze odpalanie średnio, ale drugie od kopa. A jak z EGR u Ciebie? Sprawdzałeś go może w BS vagiem? Jeśli jest ori wszystko, to spróbuj ściągnąć wężyk idacy do EGR z zaworka i zaślep. Podobno Max otwarty EGR też może wpływać na odpalanie.