Szumy podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szumy podczas jazdy
Witam wszystkich. Problem jaki mam do głośne szumy podczas jazdy,ktore dochodza zdecydowanie z pkół. Myslalem,ze winne sa opony,ale tydzien temu wymieniłem na nowe i dźwiek nie ustał. Dziewczyna posiada mk4 i aż przyjemnie sie jedzie cichutko jest. Moje przypuszczenia to ocierajace klocki o tarcze,ale nie mam pomysłów.
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Szumy podczas jazdy
Jakby ocierały hamulce to znikałyby w oczach, koła były gorące i pewnie odczuwalne byłyby większe opory w czasie jazdy. Możesz jadąc z górki wrzucić na luz i zobaczyć, czy będzie zwalniać.
Szumy nasilają się w momencie skręcenia kół w którąś stronę? Piasty/łożyska bym sprawdził.
Szumy nasilają się w momencie skręcenia kół w którąś stronę? Piasty/łożyska bym sprawdził.
Szumy podczas jazdy
szczerze nie zwróciłem uwagi,czy są głosniejsze ponieważ moja droga do pracy jest prosta z kilkoma zakrętami,ale bardzo łagodnymi Postaram się przejchać na inną drogę i wtedy zwrócę uwage Dzięki za odpowiedz