***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Kupno Golf 3 doradztwo
Nie jezdzilem ani III ani tez IV (
Mój Golf II z 91 r.dostał kompresji do plynu chłodzącego, przerwa w uszczelce na pierwszym cylindrze
Mam nadzieję że to tylko uszczelka, nie cos więcej
Doradzili mi aby go jeszcze ratowac gdyz blacha jest dobra (najwyżej rdzewieje podszybie ) i na spokojnie o czyms innym mysleć
Mój Golf II z 91 r.dostał kompresji do plynu chłodzącego, przerwa w uszczelce na pierwszym cylindrze
Mam nadzieję że to tylko uszczelka, nie cos więcej
Doradzili mi aby go jeszcze ratowac gdyz blacha jest dobra (najwyżej rdzewieje podszybie ) i na spokojnie o czyms innym mysleć
Kupno Golf 3 doradztwo
Jeżeli szukasz niezawodności II to zapomnij to już nie wróci... Golf 3 koszty podobne ale gnije, golf 4 lepszy ale znajdź nie potrzaskany...
Kupno Golf 3 doradztwo
Niestety
II były mocne, ale "smiec" nadeszła
Czy liczniki od Golfów IV tez można było przekręcać??
Ile m.wiecej silnik wytrzymuje (na benzynie/lpg)
??
II były mocne, ale "smiec" nadeszła
Czy liczniki od Golfów IV tez można było przekręcać??
Ile m.wiecej silnik wytrzymuje (na benzynie/lpg)
??
Kupno Golf 3 doradztwo
Licznik jest elektroniczny podpinasz kabel i ustwiasz przebieg jaki chcesz. Ile silnik wytrzymuje? Jednemu 200 tysięcy drugiemu 500 tysięcy . Szukaj IV z silnikiem 2.0 8V będziesz zadowolony lub 1.8 T.
Kupno Golf 3 doradztwo
Chce samochód do normalnej jazdy na bezyne/gaz
Przy duzych pojemnosciach tego sie poje, że silnik jest wyżyłowany gdyż "każdy" kto chce "popiracić" kupuje samochod z duzą pojemnościa silnika, aby miał wieksza moc
Czy dobrze myslę?
Przy duzych pojemnosciach tego sie poje, że silnik jest wyżyłowany gdyż "każdy" kto chce "popiracić" kupuje samochod z duzą pojemnościa silnika, aby miał wieksza moc
Czy dobrze myslę?
Kupno Golf 3 doradztwo
Ten silnik 2.0 możesz spokojnie brać ewentualnie 1.6 8v z 1.8 t może różnie być...
Kupno Golf 3 doradztwo
Dzieki
Co sądzisz o Oplach, z tego co widzę to mozna mlodsze rocznikowo modele kupic niz Golfy
Tylko nie wiem jak wytrzymałością, dawniej się mówiło, że Ople mają słabą blache
???
Co sądzisz o Oplach, z tego co widzę to mozna mlodsze rocznikowo modele kupic niz Golfy
Tylko nie wiem jak wytrzymałością, dawniej się mówiło, że Ople mają słabą blache
???
Kupno Golf 3 doradztwo
Żonie kupiłem Renault Thalia z 2012 przebieg 34 tysiące 1.6 za 20 tysięcy porównaj to sobie z ceną golfa coś za coś...
Re: Kupno Golf 3 doradztwo
Nie skreślałbym od razu wszystkich aut z przygodą blacharską.dreyfus pisze:... golf 4 lepszy ale znajdź nie potrzaskany...
Jeżeli to była stłuczka a nie wymiana pół poszycia to nie ma w tym nic złego. Naprawić uczciwie i jeździć dalej.
Swojego golfa kupiłem z pełną świadomością postłuczkowej przeszłości. Przód i tył po razie. Wierniejszego auta nie miałem. 130 tys km zrobiłem i nic poza zaciskiem hamulcowym nie robiłem.
Czasami lepiej kupić wiedząc o stłuczce czy przebiegu realnym na poziomie 300 tys km niż 5-latka z przebiegiem 30 tys km igiełkę co to Niemiec tylko do kościoła jeździł.
Hipokryzja polskiego nabywcy:
każdy szuka 100% bezwypadka ale jak sam walnie (i nie mam tu na myśli przycierki a zdrowego dzwona że się słupki i podłużnice poprzestawiają a koła z el. zawieszenia w promieniu 20m zbierają) to nie sprzedaje walonego tylko wstawia do lokalnego kowala na prostowanie "i nie panie nie bity... a to to to nie wiem, w niemczech pewnie w serwisie naprawiali"
każdy szuka 100% bezwypadka ale jak sam walnie (i nie mam tu na myśli przycierki a zdrowego dzwona że się słupki i podłużnice poprzestawiają a koła z el. zawieszenia w promieniu 20m zbierają) to nie sprzedaje walonego tylko wstawia do lokalnego kowala na prostowanie "i nie panie nie bity... a to to to nie wiem, w niemczech pewnie w serwisie naprawiali"
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Piasek, Piszesz o sobie? Ja pisząc potrzaskany nie mam na myśli obcierki parkingowej tudzież stłuczki.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Golfa 6 TDI 2013 kupisz już za 26-28 tys. Niewiele drożej, choć przebieg będzie miał kilka razy większy. Ale też klasa auta zupełnie inna, nie mówiąc już o wyglądzie (choć to oczywiście kwestia gustu)dreyfus pisze:Żonie kupiłem Renault Thalia z 2012 przebieg 34 tysiące 1.6 za 20 tysięcy porównaj to sobie z ceną golfa coś za coś...
Nie chciałem już TDI teraz Bena+gaz na tym jeździmy, Thalia to kupa i nie wygląda ale do miasta plus bagażnik na wózki jest ok a przy 1.6 nawet sprawnie jeździ wiadomo że to nie klasa golfa ale i nie taka miała być, za to jest tańsza w eksploatacji...
Akurat nie porównywałbym samochodu z przebiegiem 34 tys km (załóżmy, że prawdziwy w 5 latku) do auta z przebiegiem 150-200 tys km (bo byłby na tym poziomie).
Thalia z tym silnikiem przejeździ kolejne 200-300 tys km bez inwestycji w silnik i jego osprzęt., Przy 1,6TDI prawdopodobnie nie uda się.
Thalia z tym silnikiem przejeździ kolejne 200-300 tys km bez inwestycji w silnik i jego osprzęt., Przy 1,6TDI prawdopodobnie nie uda się.