autor: Pastusiak » ndz sty 14, 2018 23:59
Rzeczywiście dyskusja nie ma sensu, lepiej rozrządu ni wymieniać nawet do 300 tys, natomiast chip odpada bo silnik przez maskę wyleci.
Może to ciut inny silnik tzn raczej na pewno ale zobaczcie ile się wyciąga z Golfa V 2,0 TDI 140.
Na hamowni jak już pisałem 2,0 tdi 110 koni zdrowe wypluwa okolice 120 koni, także bez obaw. Jeśli żaden szanujący się tuner tego nie zrobi tzn że istnieje ich może 3 w całej Polsce, większość renomowanych firm robi spokojnie 170 z tego silnika, tożsamościowo jak ze 140tki.
A co do gti nie zgodzę, po 1) 2,0 turbo (TSI) nie ma odpowiednika w cywilnej wersji, bo tam są 1,4 tsi, 2) inne zawieszenie, pewnie rozstaw osi itd..jako ciekawostka nie wiem jak jest w Golfie VI, ale w Scirocco wersja 2,0 tdi 140 wg producenta ma te same koła co 2,0 tdi 170tka czyli 17stki.
Wystarczy porównać 1,4 tsi 160 konne Golf VI vs GTI 2,0 tsi 210 koni, różnic będzie sporo nie tylko moc i design/wnętrze.
Co kto woli ja wolę żeby mi silnik przez maskę wyleciał ale mieć pewniejsze auto np z PL salonu fajnie wyposażone a nie strucla z Niemiec bo ktoś go wyjeździł i się pozbywa.
Miałem okazje jechać 2,0 tdi 110 porobionego w okolice 180 koni, na trasie bajka, także nie rozumiem tych opowieści, wystarczy zapytać tunera i sprawa jest jasna.
Ostatnio zmieniony pn sty 15, 2018 00:00 przez
Pastusiak, łącznie zmieniany 1 raz.