***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
podstawa to wymiana oleju silnikowego co 10-15 tys km lub raz w roku, to na pewno wydłuży jego żywotność
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
To to norma u mnie, chyba wezmę tego 3.2, jakiegoś wirusa się wrzuci i będzie ok można gdzieś poczytać o wersjach wyposażenia? Żeby się nie okazało że kupię bieda edyszyn w cenie full opcji [FACE WITH TEARS OF JOY]
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Raczej zapomnij, w wolnossakach przyrosty mocy to może ok 8 koni i 15 Nm, chyba że masz zamiar uturbić Warto też przed zakupem sprawdzić moc, albo oszacować bo zdarza się że te koniki uciekają m.in przez nagar się zbierający.Repo pisze:To to norma u mnie, chyba wezmę tego 3.2, jakiegoś wirusa się wrzuci i będzie ok
No ale mocy za dużo nie wyciśniesz.
Tu mowa było o Passacie B6 3.2 FSI - on ma Haldexa Ale ten w Passacie ma już tzw. wstępne spięcie więc w teorii zawsze ciągnie na 4 koła o ile ma uruchomiony zapłondoggie pisze:jeśli mowa o audi to A4 B6 z quattro to ma torsena, tam nie ma nic dołączanego ręcznie, tylko A3/TT miały Haldexa, w ogóle w żadnym Audi nie ma ręcznie dołączanych napędówPastusiak pisze:
Poza tym czy w B6 czasem 4x4 nie jest dołączane?
Passat ma silnik 3.2 VR6-FSI, Audi A6 3.2 V6-FSI - dwa zupełnie inne silniki. Według mnie, ten w Passacie tańszy w naprawach choć do naprawy rozrządu też trzeba zrzucać skrzynię.
Łańcuchy mogą się wyciągnąć w każdym współczesnym silniku - czy to 2.0 FSI, 1.4 TSI, 3.2 czy inne silniki BMW i Mercedesa.
Gaz to około 4500-5500 tyś, spalanie około 2.5-3 litrów benzyny i około 10 litrów gazu na 100 km - tak podają na forach. Chipa jako takiego nie zrobisz - jedynie modyfikacja pod paliwo, co w LPG może dać kilka koni ale wtedy jesteś ograniczony do dobrych benzyn 98 i dobrego LPG - moim zdaniem nie warto.
Jeśli chodzi o egzemplarze na sprzedaż - na forum Passata jest jeden oferowany, na zdjęciach wygląda ciekawie możesz się z nim zapoznać (w dziale "Mój Passat", użytkownik darus30).
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
https://forum.vw-passat.pl/topic/49492- ... nt-1848155" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do spalania gazu liczył bym więcej przy korzystaniu z mocy auta.
Co do spalania gazu liczył bym więcej przy korzystaniu z mocy auta.
Repo, nie wiem jak Ty szukasz proszę....
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 8fdcecdb96" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 8fdcecdb96" onclick="window.open(this.href);return false;
Przede wszystkim szukam do 35k [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] dlatego pewnie ominąłem tego x Twojego linku :p
Niestety :p ale chyba jednak wezmę A6C6 3.2 walne LPG i z głowy, dzięki
Tylko sprawdzaj rozrząd na zimnym silniku czy nie hałasuje i czy nie kopci od oleju (zdarzają się przytarte silniki lub nawet z pękniętym blokiem ale to efekt eksploatacji niż wady fabrycznej).
Owocnych poszukiwań!
Owocnych poszukiwań!
________________________________________________________________________________
Myślę czy by nie skorzystać z pomocy autotesto albo ASO Audi VW, w celu sprawdzenia samochodu, dołożę trochę grosza ale będę miał pewność [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Pewność masz jak sam się na tym znasz lub masz kogoś kto się zna... Opinie różne o firmach sprawdzających są w necie... po co Ci mają sprawdzić jedno auto i powiedzieć, że jest ok jak mogą ich sprawdzić trzy... Znam też przypadek sprawdzonego auta w Aso wyszło super a się okazało, że z dwóch było profeska spawane i tylko przez przypadek kiedyś to wyszło...
No to grubo... Sam się nie znam, ale mam mechanika. Damy radę, dzięki
Wie ktoś może z czego wykonane nadwozie ma Bmw X1?
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P