Wybór interfejsu diagnostycznego.
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Wcześniej miałem takie coś: http://allegro.pl/kkl-interfejs-usb-obd ... 98373.html" onclick="window.open(this.href);return false; i powiem że nawet nie mogłem się połączyć tym programem za pomocą lapka z autem swoim... więc żebym nie zamówił znów takiego
ten mnie ciekawi ale czy program z laptopa da radę połączyć się z autem?
http://allegro.pl/najlepszy-interfejs-u ... 60276.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ten mnie ciekawi ale czy program z laptopa da radę połączyć się z autem?
http://allegro.pl/najlepszy-interfejs-u ... 60276.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Obojętnie jaki tego typu będzie trybic. Poprostu nie umiesz skonfigurować i tyle. Na stronie viakena masz ten kabel za niecałe 27 zł i to w detalu bez zniżek. Też będzie działał. Sam wylutowalem kilka kabli niektóre prostsze nawet i działają. Kup to co ma być i ustaw porty i będzie ganiać z każdym MK4
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.
Ciężko jest skonfigurować takie urządzenie ew. program do tego kabla?wesol pisze:Obojętnie jaki tego typu będzie trybic. Poprostu nie umiesz skonfigurować i tyle. Na stronie viakena masz ten kabel za niecałe 27 zł i to w detalu bez zniżek. Też będzie działał. Sam wylutowalem kilka kabli niektóre prostsze nawet i działają. Kup to co ma być i ustaw porty i będzie ganiać z każdym MK4
Cześć. Miałem pożyczony kabel niebieski kkl i probowałem robić długie kodowanie, ale nie w żadnym programie nie było takiej opcji.
Teraz potrzebuje kupić kabel, więc który wybrać, abym mógł też zrobić za jego pomocą długie kodowanie
Teraz potrzebuje kupić kabel, więc który wybrać, abym mógł też zrobić za jego pomocą długie kodowanie
Do kodowania długiego to musi być auto z canem no i kabel vcds. W MK4 tego nie ma bo nie ma jak realizować kodowania.
W takim razie jak koduje się np. otwieranie szyb z pilota albo test zegarów po przekręceniu zapłonów itd ?
VCP i zmiana wsadu. Nie da się w analogowej instalacji kodować rzeczy które są sterowane bezpośrednio z włącznika np. czyli nie pokodujesz świateł automatycznych itp rzeczy gdyż włącznik zalacza bezpośrednio prąd. Zobacz jak wygląda włącznik w golfie 4 a jak w 5 i jak grube kabelki są w jednym i w drugim. W tych autach po analogu można parę rzeczy kodować ale to strasznie okrojone opcje są i nie w kodowaniu długim tylko zazwyczaj się dodaje liczby do obecnego już kodu.
- kendi
- Grupa Świętokrzyska
Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.
http://allegro.pl/profesjonalny-vag-v-s ... 11221.html" onclick="window.open(this.href);return false; używa ktoś? warte swojej ceny czy dać sobie lepiej spokój?
Pisze nawet że vcds to najlepszy na rynku jeśli chodzi o grupę vag. Tył logów nie porobisz by wkleić na forum. Jeszcze nie robi kodowania długiego jeśli ktoś będzie chciał doposażyć np golfa 5 czy paszka b6 i auta nowsze.
- kendi
- Grupa Świętokrzyska
wesol, liczyłem na inną odpowiedź czyli tylko klon jest coś wart bo legala to się nie opłaca kupować (w moim przypadku). Jeszcze tylko zapytam: gdzie taki dostać? aliexpress? byłbym wdzięczny za linka na pw
Pełno tego jest nawet na forum tourana wystarczy zagadać do jeżu.
tylko wpisz jak podalem jeżu
Jest moderatorem.
Jest moderatorem.
Rozglądam się za vcdsem i nie wiem co wybrać może ktoś coś polecić?