wymiana foteli
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana foteli
Witam ,pewnie pytanie zostanie bez odpowiedzi ,niestety chyba taki urok tego forum (mk7) Zaryzykuję jednak . Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z wymianą foteli ? chcę dołożyć fotele skórzane i zastanawiam się czy mogą być z ogrzewaniem jak i sterowaniem . Ogrzewanie to pewnie już większy problem ,bo trzeba ciągnąć wiązki do konsoli itd ,natomiast masaże i regulacja będzie działać od tej zwykłej wiązki od spodu ?
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
wymiana foteli
Wątpię, by masaż i regulacja elektryczna działały zaraz po podpięciu obecnej wtyczki. Albo te funkcje mają własne wtyczki, albo chociaż jest jedna wtyczka, różniąca się od obecnej, z większą ilością pinów. Zapewne dochodzi też sterownik do fotela.
wymiana foteli
Garrison ,miło ,że ktokolwiek coś odpisał a może ktoś naprawdę podpowie coś więcej ,może jakiś elektryk na forum ?
Pod fotelem jakieś kable są ,ale to pewnie od poduchy .Wypinać nie chcę aby sprawdzić ile PIN ,bo się boje ,że wystrzeli
Pod fotelem jakieś kable są ,ale to pewnie od poduchy .Wypinać nie chcę aby sprawdzić ile PIN ,bo się boje ,że wystrzeli
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
wymiana foteli
Nie wystrzeli, ale może błąd wyskoczyć. Obecnie masz fotele full manual control z poduszką i nic więcej?
wymiana foteli
Gdy do MKV montowałem fotele el.regulowane i grzane to nie było żadnych dodatkowych kabli i nic nie działało, w puszce bezpieczników nie było nawet potrzebnych listew zasilających aby wpiąć dodatkowe bezpieczniki. Musiałem zrobić wiązkę, podłączyć, zmienić panel, i zakodować.
Wiązkę robił mi Krzycho78 z Krakowa
Uderz do niego jedyna znana mi osoba ogarniająca takie tematy.
Wiązkę robił mi Krzycho78 z Krakowa
Uderz do niego jedyna znana mi osoba ogarniająca takie tematy.
Re: wymiana foteli
Montowałem w MK7 fotele z masażem i grzaniem.
Do grzania trzeba dołożyć wiązkę między bordem, a fotelami. Do elektrycznej regulacji i masażu wystarczy tylko pociągnąć zasilanie.
Wykonuję takie wiązki w razie czego.
Do grzania trzeba dołożyć wiązkę między bordem, a fotelami. Do elektrycznej regulacji i masażu wystarczy tylko pociągnąć zasilanie.
Wykonuję takie wiązki w razie czego.