Wybór interfejsu diagnostycznego.
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Wybór interfejsu diagnostycznego.
Patrzyłem na tę stronkę, mają VAG 012 za 215zł.
Czy do tego zainstalować nowego VCDSa z neta, jaką wersję? Jest obawa, że program nie będzie widział kabelka...
Znalazłem na stronie viakena: Interfejs diagnostyczny VAG OBDeleven PRO Bluetooth za 284zł ale tym to chyba sprawdzę tylko podstawowe rzeczy?
dzygi masz praktykę? Co wybrać i zainstalować?
Czy do tego zainstalować nowego VCDSa z neta, jaką wersję? Jest obawa, że program nie będzie widział kabelka...
Znalazłem na stronie viakena: Interfejs diagnostyczny VAG OBDeleven PRO Bluetooth za 284zł ale tym to chyba sprawdzę tylko podstawowe rzeczy?
dzygi masz praktykę? Co wybrać i zainstalować?
Co do vag 012 masz dedykowany program. Ten z netu lub ori moze popsuć kabelek.
Obdelevan podobno sprawdzisz all ale ma chyba platne funkcje. Nie pamietam bo z którymś obd tak bylo.
Ewentualnie skanery od viakena mozesz poszukac.
Albo taniej kupic od skośnookich.
Ja chyba bede sprzedawał swoj vag007 kupiony od eserwisu wlasnie, jezeli pamietam obsluguje auta do 2016 roku.
Obdelevan podobno sprawdzisz all ale ma chyba platne funkcje. Nie pamietam bo z którymś obd tak bylo.
Ewentualnie skanery od viakena mozesz poszukac.
Albo taniej kupic od skośnookich.
Ja chyba bede sprzedawał swoj vag007 kupiony od eserwisu wlasnie, jezeli pamietam obsluguje auta do 2016 roku.
Kabla z eservice nie uwalisz żadnymi aktualizacjami softami bo on nie przyjmuje softów innych. Ja sobie go chwałę.
Ostatnio zmieniony śr lut 28, 2018 23:08 przez wesol, łącznie zmieniany 1 raz.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
dzygi, jaki program jest dedykowany do VAG 012?
Na stronie eservice nie ma VAG007 więc nie wiem czy zadziała z golf 7...
Na stronie eservice nie ma VAG007 więc nie wiem czy zadziała z golf 7...
A na aukcji jak byk stoiMACHALPIOTR pisze: ↑pt lut 16, 2018 12:59Witam .Mam pytanie do osób które kupiły taki interfejs diagnostyczny http://allegro.pl/najlepszy-interfejs-u ... 60276.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Producent opisuje że to interfejs jest niby profesjonalny ale u mnie w golfie 5 1.4 tylko się łączy i mogę wykasować błędy a gdy wchodzę głębiej to wyskakuje błąd z połączeniem.Po zakupie tego interfejsu mam dylemat czy to tylko z moim autem jest coś nie tak czy kupiłem przereklamowany szajs?
OBSŁUGIWANE POJAZDY
Interfejs obsługuje wszystkie modele grupy VAG w latach 1992-2004 (diagnostyka po linii K)
SKODA
SEAT
AUDI
VOLKSWAGEN
FORD GALAXY (VAG 1.9 TDI)
A także inne samochody zgodne z OBD2/EOBD2
Przymierzam się do zakupu vcds'a z alie, jaki wybrać to wiem martwi mnie tylko jakie mogą być konsekwencje jak wpadnie na celnym i co wtedy trzeba robić żeby sobie biedy nie narobić . Jakieś rady? Na co trzeba uważać?
Jak nie kupujesz odrazu 100 sztuk to nie ma obaw.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Witajcie,
potrzebuję do diagnostyki kabel + VCDS. Bardziej potrzebuję informacji która wersja oprogramowania będzie najstabilniejsza i czy kable oferowane na allegro, zdadzą egzamin.
Model: Golf Plus Cross 2007 1.9 TDI
Czy gniazdo jest ukryte tuż pod kierownicą?
Z góry Wam bardzo dziękuję !
Tomek
potrzebuję do diagnostyki kabel + VCDS. Bardziej potrzebuję informacji która wersja oprogramowania będzie najstabilniejsza i czy kable oferowane na allegro, zdadzą egzamin.
Model: Golf Plus Cross 2007 1.9 TDI
Czy gniazdo jest ukryte tuż pod kierownicą?
Z góry Wam bardzo dziękuję !
Tomek
Witam , zakupiłem w chinach kabelek hex-v2 vcds 17.8.1 . problem jest od samego początku nie łączy się wyskakuje komunikat interface nie wykryto . Pytanie kabelek jest uwalony czy ja coś robię nie tak ?
Miałeś połączenie z Internetem jak go używałeś? Jeśli tak to uwaliłeś kabel.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
- JacekBomber
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
- Silnik: CRLB
Ja też miałem taki komunikat ale po podłączeniu do auta pobrał sobie potrzebne dane.
-
- Mały gagatek
Podeśle ktoś dla mnie na PW link do aliexpres z działającym kabelkiem vcds?