Witam Wszystkich,
Mam problem z drzwiami tylnymi. Zaczęło się od tego, że centralny nie zamykał albo nie otwierał drzwi. Nie było to aż tak problematyczne ponieważ radziłem sobie "ręcznie".
Teraz jednak zablokowało mi tylne drzwi i nie moge ich otworzyć. Ciągnąc nawet rygielek do góry zasysa go z powrotem w dół. Od środka też nie można otworzyć. Na domiar wszystkiego są to drzwi od prawej strony gdzie mam fotelik na dzidziusia i muszę go wkładać od strony ulicy co jest bardzo kłopotliwe. Czy jest jakiś sposób, żeby je otworzyć.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
[mk4] Zablokowane drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: Zablokowane drzwi
Czeka cie zapewne ściąganie tapicerki z drzwi. Już kilka osób przechodziło prze to a nie jest to łatwe przy zablokowanych drzwiach. Poszukaj tematów co i jak...
Odkopię temat. Mam ten sam problem , dodatkowo opadła szyba . Jak udało się rozwiązać problem? W jaki sposób zacząć ściąganie tapicerki przy zamkniętych drzwiach? Czy udało się alternatywnie rozwiązać ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588
Ściągasz uszczelkę ta na karoserii co przylega do drzwi. Wtedy da się drzwi jeszcze ruszac. Poruszaj popukaj i ciągnij za klamki. Może się otworzy. Jak nie to wtedy ściągasz tapicerkę.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to