[mk4] Straszne trzeszczenie i pukanie po wymianie zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Straszne trzeszczenie i pukanie po wymianie zawieszenia
Cześć
Jako, że ostatnio mój Golfik przeszedł kilka wymian to pojawił się po tym problem, mianowicie auto przy toczeniu się strasznie trzeszczy, słychać to w kabinie, ale przy uchylonej szybie też czyli hałas nie dochodzi z wnętrza.
Przy skręcaniu w lewo/prawo, przy powolnej jeździe po nierównościach i cofaniu słychać trzeszczenie i przeskakiwanie czegoś.
Ewidentnie z przedniego zawiasu.
Auto ostatnio przeszło wymianę drążków kierowniczych, stabilizatorów, i gum stabilizatora. Przed wymianą nie było czegoś takiego. Teraz jest masakra.
Z rzeczy, które sprawdziłem to sprężyny są ok, zawiechy nie sprawdzałem bo rzecz jasna była zmieniana na nową około 4 tyg temu.
Po bujaniu autem napierając na błotniki nic nie słychać. Hałas jest tylko przy jeździe. Odgłosy można porównać do skrzypiącego tapczanu
Co to może być?
Jako, że ostatnio mój Golfik przeszedł kilka wymian to pojawił się po tym problem, mianowicie auto przy toczeniu się strasznie trzeszczy, słychać to w kabinie, ale przy uchylonej szybie też czyli hałas nie dochodzi z wnętrza.
Przy skręcaniu w lewo/prawo, przy powolnej jeździe po nierównościach i cofaniu słychać trzeszczenie i przeskakiwanie czegoś.
Ewidentnie z przedniego zawiasu.
Auto ostatnio przeszło wymianę drążków kierowniczych, stabilizatorów, i gum stabilizatora. Przed wymianą nie było czegoś takiego. Teraz jest masakra.
Z rzeczy, które sprawdziłem to sprężyny są ok, zawiechy nie sprawdzałem bo rzecz jasna była zmieniana na nową około 4 tyg temu.
Po bujaniu autem napierając na błotniki nic nie słychać. Hałas jest tylko przy jeździe. Odgłosy można porównać do skrzypiącego tapczanu
Co to może być?
[mk4] Re: Straszne trzeszczenie i pukanie po wymianie zawieszenia
W tym modelu występowało kilka rodzajów gum stabilizatora, być może masz założoną niewłaściwą i skrzypi na drążku, weź jakiś olej(smar) w spray popsikaj dobrze te gumki. jak nie pomoże to próbuj posmarować inne tulejki czy gumki, może w ten sposób znajdziesz winowajcę.
Jak kupiłeś nie oryginalne gumy stabilizatora to będzie efekt starej wersalki. Kup Ori bo nie są drogie.
Na fakturze jest napisane, że są firmy Febi. Jakie kupić w takim razie?
Pierw to sprawdź czy to jest wina tego, dostęp tam do popsikania czymkolwiek jest w miarę prosty.
Ja mam lemfordera i jest ok.
Ja mam lemfordera i jest ok.
Wpierw psikne, racja. Jeśli to będzie to, kupować w aso oryginał?
Dałem trochę smaru w sprayu i jest trochę ciszej ale dalej
skrzypi. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie kupię oryginalne gumy plus opaski? Czytałem trochę o tym i wychodzi na to,że winne są gumy bez profilowanego garbu. Chce kupić oryginalne obejmy i gumy tylko jakby ktoś rzucił linkiem gdzie mogę dostać, bo czytałem że oryginalnie występują razem ze stabilizatorem
skrzypi. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie kupię oryginalne gumy plus opaski? Czytałem trochę o tym i wychodzi na to,że winne są gumy bez profilowanego garbu. Chce kupić oryginalne obejmy i gumy tylko jakby ktoś rzucił linkiem gdzie mogę dostać, bo czytałem że oryginalnie występują razem ze stabilizatorem
Kupisz w każdym ASO skody Seata VW czy audi. Ja kupuję u kolegi z forum i też są Ori.
-
- Forum Master
Kupowałem za dwa miesiące temu nowe gumy stabilizatora w ASO chyba cena chyba międzyy 35-40sz za sztukę.