Volkswagen Golf MK2 Match - taka śnieżynka;)
Moderator: G0 Karcio
Re: Volkswagen Golf MK2 Match - taka śnieżynka;)
Pompka z A4 b5 i kluczyk scyzoryk od tej pompki jest lekarstwem. Tylko przełożyć obudowę kluczyka plus grot i masz zdalny centralny bez zbędnych pilotów.
OPEL - Ohne Power Ewig Letzter
Tylko kluczyka scyzoryka ja w mk2 nie akceptuję. O myku z siłownikiem z audi wiedziałem i zastanawiałem się nad zastosowaniem w Countrym.
Tutaj kupię jednak zestaw z alledrogo i nie będę się bujał z zestawami na pneumatykę. Z resztą ta pompka w bagażniku mnie z lekka denerwuje. Tak szczerze to mogli jej zrobić jakieś lepsze miejsce.
Na tą chwilę składania ciąg dalszy.
Kupiłem znaczek w atrapę w stanie jako takim (lepszy od braku jakiegokolwiek znaczka).
Niestety grill jest w stanie słabym jeśli chodzi o mocowania i chyba trytrytki muszą pójść w ruch przed tym jak znajdę inny.
Kupiłem szybę nową bo moja była bezbarwna i mocno zmęczona.
Jeden z moich parapetów miał pęknięte mocowanie półki więc kupiłem na szrocie z całym i założyłem wykładzinkę.
Z rozpędu wsadziłem deskę i zacząłem montować cały kokpit.
Niestety będę musiał zdemontować licznik bo tranzystor padł i nie ma wskazania temp i paliwa. Co ciekawe padł jakoś ostatnio bo na początku działało.
Tapicerka po wyczyszczeniu i zamontowaniu
No i w końcu udało mi się znaleźć elementy dźwigni, które zaginęły.
Aktualnie trwają pracę nad wypraniem foteli, odświeżeniem itp.
Tutaj kupię jednak zestaw z alledrogo i nie będę się bujał z zestawami na pneumatykę. Z resztą ta pompka w bagażniku mnie z lekka denerwuje. Tak szczerze to mogli jej zrobić jakieś lepsze miejsce.
Na tą chwilę składania ciąg dalszy.
Kupiłem znaczek w atrapę w stanie jako takim (lepszy od braku jakiegokolwiek znaczka).
Niestety grill jest w stanie słabym jeśli chodzi o mocowania i chyba trytrytki muszą pójść w ruch przed tym jak znajdę inny.
Kupiłem szybę nową bo moja była bezbarwna i mocno zmęczona.
Jeden z moich parapetów miał pęknięte mocowanie półki więc kupiłem na szrocie z całym i założyłem wykładzinkę.
Z rozpędu wsadziłem deskę i zacząłem montować cały kokpit.
Niestety będę musiał zdemontować licznik bo tranzystor padł i nie ma wskazania temp i paliwa. Co ciekawe padł jakoś ostatnio bo na początku działało.
Tapicerka po wyczyszczeniu i zamontowaniu
No i w końcu udało mi się znaleźć elementy dźwigni, które zaginęły.
Aktualnie trwają pracę nad wypraniem foteli, odświeżeniem itp.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Chciałbym obejrzeć do arcydzieło Masz go w GD,czy u rodziców?
Podziwiam
Podziwiam
Do Arcydzieła to daleka droga
Niestety jest u rodziców. Ale niedługo powinien zawitać do Trójmiasta.
Niestety jest u rodziców. Ale niedługo powinien zawitać do Trójmiasta.
- kret077744
- Forum Master
Ja kupiłem z allegro central, dołożyłem siłownik w drzwiach kierowcy. Pneumatyczny central może byc problematyczny. Po 2 tyg od poskładania kompletnych drzwi, lewy tylni siłownik padł - rozczelnił sie i musiałem kopać od nowa.
Te z allegro są silne, ciche i szybkie, dają dźwięk prawdziwego centralnego a nie pierdzenia 10s. Kluczyk scyzoryk zrobiłem do kompletu, ale go wogóle nie używam.
Centralke ogołociłem do podstawowych funkcji - jeden siłownik i kierunki
Te z allegro są silne, ciche i szybkie, dają dźwięk prawdziwego centralnego a nie pierdzenia 10s. Kluczyk scyzoryk zrobiłem do kompletu, ale go wogóle nie używam.
Centralke ogołociłem do podstawowych funkcji - jeden siłownik i kierunki
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
- BlackDog
- Użytkownik
- Kontakt:
Pomysł z ręcznym super, możesz napisać jak to zrobiłeś i czego użyłeś?
Mój graciejo >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=473826" onclick="window.open(this.href);return false;
To jest podpatrzone gdzieś na mordoksiążce czy forum.
Woltomierz od majfrendów plus mała przeróbka.
https://pl.aliexpress.com/item/Pro-0-28 ... 5c0fOu4FDk
Trochę trzeba podciąć ale moim zdaniem warto.
Ja podłączyłem pod plus po stacyjne w skrzynce (piny wolne po prawej stronie skrzynki w CE1.
Wada taka, że te piny są odłączane przy rozruchu więc przy kręceniu rozrusznikiem nic się nie wyświetla. Gdzieś jest złącze, które tego nie ma ale średnio mis ie chciało szukać.
Podpięcie w skrzynce daje taki efekt, że odbiorniki obciążające trochę obniżają wynik ale to też był częściowo mój cel. Z racji wieku akta i wątpliwości co do wiązek chciałem to obserwować. Wpięcie bezpośrednio pod aku pomija to. Ale pojawia się problem jak rozłączyć po zapłonie. Nie to, że nie do przeskoczenia ale generalnie... to nie ma co kombinować za bardzo.
Efekt finalny:
Ładowanie niskie bo mój aku coś knoci.Muszę go wymienić. Nawet pod prostownikiem jakoś ciężko mu przełamać 13,5 wolta.
Od od początku był taki z wątpliwościami ale teraz wiem, że muszę go wymienić.
Kanapa na swoim miejscu
Drobne prace przy konsoli
Gąbka oczywiście wyparowała
Z drobniejszych prac:
- naprawiony licznik, który nie wyświetlał temp oraz paliwa
- skończone wiązki elektryczne z przekaźnikiem rozruchu ze skrzyni automatycznej
To co ? Lecim do projektów nie ?
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Jak by ktoś miał jakieś pytania skargi lub zażalenia to pisać do mnie, Ja tam przenoszę
- kret077744
- Forum Master
JA mam skarge !!!! Czemu dopiero teraz ;P auto prawie skończone..
Tutaj liczy sie każda śrubka gratulacje
Tutaj liczy sie każda śrubka gratulacje
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
Dziękuję za awans.
Auto robię z miłości do niego. Jakoś się z nim zżyłem.
Nie przesadzałbym, że każda śrubka
Auto robię z miłości do niego. Jakoś się z nim zżyłem.
Nie przesadzałbym, że każda śrubka
Czekałem żeby zobaczyć czy się zbierze czy znowu odpuści na kilka lat
Tego to już nawet nie komentuje, to trzeba leczyć