[mk7] Golf VII pisk przy otwieraniu drzwi!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk7] Golf VII pisk przy otwieraniu drzwi!
Witam wszystkich, mam problem ze swoim Golfem, mianowicie gdy zamknięte są wszystkie drzwi i okna przy otwieraniu jednych z nich powstaje pisk, (ktory jest bardzo irytujący na dłuższą metę) aczkolwiek gdy jedno z drzwi jest już otwarte lub szyba jest odsunięta tego pisku nie ma. w czym tutaj jest problem? co muszę zrobić aby pozbyć sie tego pisku na stałe. Pozdrawiam
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
[mk7] Re: Golf VII pisk przy otwieraniu drzwi!
Pisk czy bardziej świst (powietrza)? Jeśli to drugie to znaczy, że masz bardzo szczelne auto i po prostu w momencie otwierania drzwi wytwarza się delikatne podciśnienie. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
tak to bardziej świst i też tak myśle, że jest to związane ze szczelnością samochodu. Co mogę z tym zrobić , żeby się tego pozbyć?
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
A czemu chcesz się pozbywać? U mnie jest podobnie, siła zjawiska to kwestia odczucia, ale ogólnie to chyba fajnie mieć szczelne auto? Mniej szumu z zewnątrz, mniej wilgoci w środku z czasem to się na pewno samo "naprawi" jak uszczelki trochę sparcieją ale jak bardzo chcesz to chyba nie zostaje nic innego jak zniszczyć po kawałku uszczelki w każdych drzwiach, lub np tylko w klapie
Mi to nie przeszkadza, co innego gdyby się robiło jak np w lodówce gdy zamkniesz i zaraz chcesz otworzyć a tu się nie da
Mi to nie przeszkadza, co innego gdyby się robiło jak np w lodówce gdy zamkniesz i zaraz chcesz otworzyć a tu się nie da
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
Nie no fajnie że mam szczelne auto ale swist jest wkurzający nie ma jakiegoś innego sposobu na zniwelowanie tego?