GOLF II CZEMU TAKIE DUżE SPALANIE ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
GOLF II CZEMU TAKIE DUżE SPALANIE ??
MAM GOLFIKA 2. SKRZYNIA 4 POJ 1.3 BENZ I PALI TAK JAK MI SIę WYDAJE ZBYT DUżO 8.5L PRZY SPOKOJNEJ JEźDZIE.... CO MOż E BYć PRZYCZYNą POMOCY!!!
Re: GOLF II CZEMU TAKIE DUżE SPALANIE ??
podepne sie do tematu... mam mk2 1.6 EZ, w mieszanej-spokojnej pali ok 9.5l :/DAMIAN180582 pisze:MAM GOLFIKA 2. SKRZYNIA 4 POJ 1.3 BENZ I PALI TAK JAK MI SIę WYDAJE ZBYT DUżO 8.5L PRZY SPOKOJNEJ JEźDZIE.... CO MOż E BYć PRZYCZYNą POMOCY!!!
wydaje mi sie ze to tylko kwestia regulacji, ale za co sie zabrac?
pozdr,
Rob
[url=http://ilepali.info/pt.php?id=62][img]http://ilepali.info/foot.php?id=62[/img][/url]
-
- Ma gadane
- Auto: 2017 Golf MK 7.5 Highline Variant
- Silnik: CZDA
- Kontakt:
wiesz co ja, mam golfika 1.3 na wtrysku tyle, że ze skrzynią 5 ale spalanko tez jest podobne jakies 7,5 - 8 L (city cruze)... ale za to w trasie jakies 6L przy predkosci 90km/h...DAMIAN180582 pisze:ZBYT DUżO 8.5L
w mieście nie liczę ile on pali ale wiadomo jak wyglada jazda w city...
wiadomo, że przy tak małym silniku i jego osiągach wydaje się dużo ale te tak mają
-
- Użytkownik
-
- Ma gadane
- Kontakt:
DAMIAN180582, pozatym jak chcesz zminimalizowac koszty paliwa to zaloz sobie LPG...
kalkulacja kosztow jest prosta ale musialbys duzo jezdzic zeby sie zwrocila
wiadomo za 100km z lpg zaplacisz ok 20zl a benzynka 32zl... czyli ponad 10000 km musisz zrobic zanim sie zwroci...
ja osobiscie nie zaloze lpg do mojego 1.3 bo mam niezakatowany silniczek i dobrze chodzi...
pozatym napisz jaki ma silnik gaznik czy wtrysk... zawsze mozesz oddac go do jakiegos gaźnikowca na regulacje i może to coś da ale uważaj żeby po tym nie zaczął palić więcej
kalkulacja kosztow jest prosta ale musialbys duzo jezdzic zeby sie zwrocila
wiadomo za 100km z lpg zaplacisz ok 20zl a benzynka 32zl... czyli ponad 10000 km musisz zrobic zanim sie zwroci...
ja osobiscie nie zaloze lpg do mojego 1.3 bo mam niezakatowany silniczek i dobrze chodzi...
pozatym napisz jaki ma silnik gaznik czy wtrysk... zawsze mozesz oddac go do jakiegos gaźnikowca na regulacje i może to coś da ale uważaj żeby po tym nie zaczął palić więcej
-
- Ma gadane
- Kontakt:
kwas, a czytales ksiazke ktora jest dodawana do golfa przy zakupie? ja mam po niemiecku i nazywa sie "betriebsanleitung golf"
i dla golfa 40kW jest napisane 90km/h - 5,6L, 120km/h - 7,7L
a dla "stadzyklus" cykl miejski - 8,9L
i jesli tak jest napisane w instrukcji, a oni pisali tam o nowym samochodzie to mysle ze cos chyba oszukujesz
i dla golfa 40kW jest napisane 90km/h - 5,6L, 120km/h - 7,7L
a dla "stadzyklus" cykl miejski - 8,9L
i jesli tak jest napisane w instrukcji, a oni pisali tam o nowym samochodzie to mysle ze cos chyba oszukujesz
Zaraz będzie że VW się mylił a 1.3 jest ekonomiczniejszy niż najnowsze diesle W Focusie 1.8TDCi nie da się zejść poniżej 5,5-6l na trasie jeśli mowa jest o normalnej jeździe a nie toczeniu się z jednostajną prędkością nie większą niż ciężarówka przed nami.
kwas Liczniki zaniżają i to sporo.
kwas Liczniki zaniżają i to sporo.
Ostatnio zmieniony pn paź 16, 2006 21:57 przez Pinhead, łącznie zmieniany 1 raz.
=-Pinhead-=