[TDI VP] 1z brak mocy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[TDI VP] 1z brak mocy.
Witam posiadam vento z motorkiem 1z .Zwykle jeżdzi bardzo dobrze ale, czasami podczas jazdy kompletnie brakuje mu mocy tzn da się jechać na prostej drodze najwyzej na 4 a podgórkę ledwo na 2.Nie dymi i niema problemów z odpalaniem , silnik jest w bardzo dobrym stanie .
[TDI VP] Re: 1z brak mocy.
Tak ,pomaga, gdzies nawet na krzyzowce jak sie chwile postoi na wolnych obrotach to moc wraca.
- mobi65
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
Zaworek byl czyszczony , od jakiegos czasu ma juz muła na stałe , dodam ze niesłychać turbiny wiec sprobuje ją wczyczyscic , oprócz n75oraz turba jakie moga być jeszcze powody ???
-
- Mały gagatek
Na postoju nie sprawdzałem ale wątpie żeby były twarde , Na miejsce przepływki wpiołem diode - poprawa nastapia ale nieznacza .zmostkowalem takze N75 tzn połączyłem gruszke waste gate z wezykiem ktory idzie od turbiny z muszli zimnej - brak poprawy. Dodam ze np na dwójce max to 2500obr- ledwo się wlecze.
-
- Mały gagatek
Powietrza w paliwie niema brak bąbelków .Po przygazowaniu węze od turbiny robia sie ledwo twarde ( da się reką scisnąć).
Wymień filter paliwa i sprawdź zasysanie paliwa w zbiorniku czy nie jest przytkane.
Mysle ze z paliwem problemu niema ponieważ bak podłączyłem przez filterek motocyklowy do pompy i szybko się napełnił , zmin w osiągach silnika nie było , natomiast zauważyłem że po odłączeniu przepływomierza auto na niskich obrotach chodzi prawie tak jak powinno tj do 2200 obr , a pużniej ma muła i ledwo dociąga do 4tyś na trzecim biegu.Oprócz tego że jest śłaby niema innych problemów , odpala normalnie nawet na mrozie.
Zauważyłam, że temat turbo się urwał, ona jest sprawna? Wszystko z nią ok? Tutaj https://www.regeneracja-turbosprezarek. ... ej-turbiny masz objawy turbo
Ostatnio zmieniony pn lut 18, 2019 10:00 przez xpasymx, łącznie zmieniany 1 raz.