leon1.4 tsi 122
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
leon1.4 tsi 122
Chce kupic takiego leona 1.4 122 konie. Czy silnik ogolnie jest godny polecenia? Wiadomo po kupnie nowy rozrzad oleje filtry itp. https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... BF541.html
Re: leon1.4 tsi 122
nic tym silnikom się nie dzieje, po modyfikacji i zmianie na pasek stały sie całkiem ok.
A dlaczego nie szukasz takich aut w PL? w salonach albo prywatnie?
Weź pod uwagę że w DE te auta kosztują podobnie jak i nie więcej, tak więc handlarz musi zarobić, opłacić i wyżywić rodzinę więc wybiera najtańsze opcje, a nikt tak po prostu nie sprzedaje tanio..bo tak
Powód często bywa taki, że te auta sa uszkodzone, nie mówie że tutaj tak musi być bo teoretycznie wygląda wszystko ok, spasowania w porządku ale trzeba sprawdzić, bo skąd wziął takie auto?
Ja by wolał szukać w Polsce.
Weź pod uwagę że w DE te auta kosztują podobnie jak i nie więcej, tak więc handlarz musi zarobić, opłacić i wyżywić rodzinę więc wybiera najtańsze opcje, a nikt tak po prostu nie sprzedaje tanio..bo tak
Powód często bywa taki, że te auta sa uszkodzone, nie mówie że tutaj tak musi być bo teoretycznie wygląda wszystko ok, spasowania w porządku ale trzeba sprawdzić, bo skąd wziął takie auto?
Ten akurat podałem bo jest z mojego miasta. Fakt,że tani jak na leona i wiadomo,że lepiej kupić z polskiego salonu. Tylko wtedy trzeba się liczyć z gorszym wyposażeniem przeważnie. Ale najważniejsze czy te nowe tsi na pasku nie padają jak muchy. Bo wydać 40tysiecy a potem mieć problemy i jeździć po serwisach nikt nie chce.
1,4 TSI to są silniki z epoki dowsizingu więc nie licz na przebiegi typu 450 tys jak stare 1,9 tdi
Warto posprawdzać co juz było robione bo auto ma prawie 150 tys przebiegu, co ktoś wymieniał itd.
Osobiście nie wiem czy bym nie wolał 2,0 tdi ale tutaj znowu problem jakie przebiegi roczne się robi, bo diesla przy jego drogim osprzęcie nie warto kupować na krótkie dystanse.
Warto posprawdzać co juz było robione bo auto ma prawie 150 tys przebiegu, co ktoś wymieniał itd.
Osobiście nie wiem czy bym nie wolał 2,0 tdi ale tutaj znowu problem jakie przebiegi roczne się robi, bo diesla przy jego drogim osprzęcie nie warto kupować na krótkie dystanse.
1.9 tdi miałem i sprzedałem. Za małe przebiegi robię, nastepne auto to musi być benzyna. A ogladam leony bo są wg mnie ładniejsze niż golf 7. Chociaż nastepne nie musi być vag ale inne modele mi nie podchodza na razie.
-
- Użytkownik
- Auto: Seat Leon 1P
- Silnik: BKD
Ja kupiłem swojego Leona, ale 1P od prywatnego, na oko dość zamożnego sprzedawcy spod domu, którym jeździł 3 lata i auto niestety okazało się kapciem. Także tu nie ma reguły, od handlarza też można trafić dobrą sztukę, ale wiadomo, że trzeba dobrze sprawdzić auto przed zakupem.Pastusiak pisze: ↑śr lut 06, 2019 15:40A dlaczego nie szukasz takich aut w PL? w salonach albo prywatnie?
Czy krajowy czy sprowadzony jeden .. uj , prawie każdy mataczy by sprzedać, banda złodziei i kombinatorów
Tak, zgadza się, od prywatnych też mogą być styrane ale..ideały od handlarzy z Niemiec za 38 tys do negocjacji, za które pewnie sam dał nie więcej jak 7500€, gdzie na mobile.de pierwsze ogłoszenia zaczynają się od 9700 euro a kończą na 15000 € no to skąd to auto handlarz wziął?
Poza tym takie auto z salonów, raczej mają jakaś tam "gwarancję" wiec można wrócić i też są jakoś sprawdzane, a tutaj mamy zwykłą ofertę i nic więcej i to najtańsza z możliwych na wypasie..gdzie pewnie taki Leon w De to z 50 tys kosztuje PLNów w przeliczeniu.
Poza tym takie auto z salonów, raczej mają jakaś tam "gwarancję" wiec można wrócić i też są jakoś sprawdzane, a tutaj mamy zwykłą ofertę i nic więcej i to najtańsza z możliwych na wypasie..gdzie pewnie taki Leon w De to z 50 tys kosztuje PLNów w przeliczeniu.
Jeszcze jest różnica kupując od niemca , który ma auta za konkretne pieniądze na swój rynek , i turka który ma złom na export do polski , na który to szrot rodowity doicz by nie spojrzał
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Ten też szału nie robi, w mojej ocenie tylko FR robi robotę, w pozostałych takich jak ten wnętrze jest liche
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI