[mk4] zmiama licznika golf4 na pelny lub polowe fis
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] zmiama licznika golf4 na pelny lub polowe fis
Witam chce zapytac moze ktos wie. Mam golfa 4 1.9 tdi 110km budowa 30.04.1999r. On ma licznik o nr. 1J0919861B i chcialbym go wymienic na 1J5 920 846C lub 1J5920826C i czy ktorys z nich by pasowal. I nie wiem czy juz jest u mnie CAN czy nie ale mam klimatronik a kluczyk do auta man zwykly bez pilota tylko zwykly scyzoryk. Dodam ze auto jest 2 drzwiowe.
[mk4] Re: zmiama licznika golf4 na pelny lub polowe fis
Sprawdź zieloną wtyczkę licznika, piny 19 i 20. Jeśli masz tam kable, to znaczy, że masz CAN.
Zapoznaj się też z tym tematem: viewtopic.php?f=14&t=578045
Zapoznaj się też z tym tematem: viewtopic.php?f=14&t=578045
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH
To znaczy ze posiadasz Can i możesz śmiało montować liczniki o takich oznaczeniach.
Wlasnie zamontowalem licznik tak jak podalem wczesciej z nr. 826C wszysto dziala tylko ze swieci mi sie kontrolka od poziomu wody w zbiorniczku i kontrolka ta zolta od hamulcow. I mam tez problem z manetka do przelaczania fisa jak wlacze zaplon to od razu wycieraczki sie wlaczaja i spryskiwacze i nie mozna wylaczyc musialem wyciagnac bezpiecznik. Prosze o pomoc ck tu zrobic. Z gory dzieki.
-
- Ma gadane
Klocki to wystaczy zmienic kodowanie w vagu.
Manetka - albo sie podłączyłes kable, albo manetka jest uszkodzona i gdzies jest przebicie masy
Czujnik płynu - chodzi o płyn spryskiwaczy czy hamulcowy ? Bo ja spryskiwaczy to rowniez zmiana kodowania w vagu
Manetka - albo sie podłączyłes kable, albo manetka jest uszkodzona i gdzies jest przebicie masy
Czujnik płynu - chodzi o płyn spryskiwaczy czy hamulcowy ? Bo ja spryskiwaczy to rowniez zmiana kodowania w vagu
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Chodzi mi o kontrolke poziomu plynu w zbiorniczku wyrownawczym i pika mi kontrolka taka czerwona i pisze STOP.
Nie mylcie z plynem do spryskiwaczy ani z plynem hamulcowym.
Nie mylcie z plynem do spryskiwaczy ani z plynem hamulcowym.
-
- Ma gadane
Dziwny przypadek, jedynie co przychodzi mi do głowy to sprawdzenie kabla na niebieskiej wtyczce pin 22 on jest odpowiedzialny za stan płynu. A na starym liczniku nie wyskakuje ten błąd ?
Kabel sprawdzilem w niebueskiej wtyczce i sprawdzilem tez pin z licznika i jest wszystko ok. A na starym liczniku nie ma tego bledu. Co by z tym zrobic? Pomocy
-
- Ma gadane
Najlepiej sprawdzic to jeszcze na innym liczniku, moze byc tak, ze albo stary licznik był uszkodzony lub zmodyfikowany przez poprzedniego własciciela (w celu usuniecia błedu z czujnikiem) i wina lezy po stronie własnie czujnika albo nowy licznik jest uszkodzony. Dla mnie najlepszym sposobem było by własnie podpiecie trzeciego licznika jezeli wyskoczy błąd płynu to czujnik uszkodzony, a jezeli nie wystapi to wina licznika.
Problem sam sie rozwiazal tak jakby. Odpiolem wtyczne co jest na zbiorniku od plynu chlodniczego i popsikalem tam sprejem do kontaktu pozniej zapiolem wtyczke i zgaslo. Teraz nie wiem dlaczego na starym nie pokazywalo tego bledu ale juz rozwiazany dzieki za informacje. Pozdrawiam
-
- Ma gadane
Stary licznik pewnie był lekko zmodyfikowany