***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: ***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Skoro tamtym nie warto sie zainteresowac( wyslalem zdjecia do serwisu vw, zobaczymy co powiedza) no to moze tym bedzie warto?https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... BKrRu.html?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Ten jest zaebisty, zapisałem się do komitetu kolejkowego po niego
Odrobina szpachli , 100 tka farby i nówka sztuka
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja tam mam od lat tylko auta poflotowe. Jakoś to dej pory nigdy się nie zawiodłam. Auta z polskich salonów, pełna historia serwisową, w pierwszym lakierze. Ceny też znacząco niższe o niż rynkowe, jeśli wiedzieć gdzie szukać. Są też minusy - trzeba założyć te 50 tyś. km rocznie oraz kolor, bo przy egzemplarzach niższej klasy, będą to kolory podstawowe, podobnie jak wyposażenie (choć nie zawsze). Co innego auta wyższych klas - tu już jest dużo lepiej. Zazwyczaj masz pełne wyposażenie, kolor też przyjemny.
Co prawda nie masz 100% pewności, w jaki sposób ktoś używał tego auta, ale po jego stanie wiele można powiedzieć.
Kiedyś faktycznie każdy przedstawiciel katował auta do bólu, obecnie jest dużo lepiej, bo firmy leasingowe mają sporo obostrzeń i nie każdy chce dopłacać z własnej kieszeni, więc auta te są w coraz lepszym stanie. Wiadomo, że i zajeżdżonego trupy się zdarzają, ale to nie to samo co jeszcze kilka lat temu.
Podsumowując - osobiście kupuje od lat tylko auta z firm i nigdy się nie zawiodłem, a miałem ich już kilkadziesiąt. Owszem były lepsze i gorsze, ale mina nigdy się nie trafiła.
Ty jesteś ona czy on bo raz "nie zawiodłam" innym razem "nie zawiodłem"
-
- Nowicjusz
Ja także celuję na poflotowe, czy z oferty Krotoski - Cichy ktoś już korzystał ?
Do 25 tysięcy złotych da radę znaleźć jakąś sensowną Insignię w kombi?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Może akurat ktoś się orientuje czy taki budżet wystarczy, czy to za mało na takiego Opla. No ale dzięki
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
- herbu
- Kontakt:
Jak kiedyś miałem na handel taką 2.0 w klekocie, właśnie po firmie. Od nowości w pl, bezwypadkowy, serwisowany i kosztował dokładnie 25 tys. Rocznik 2011 przebieg 200 tys. Ale to nie była oferta rynkowa, lecz odkup bezpośrednio z firmy. Wiec, teoretycznie, da się kupić za 25000 zł Insignie
W stanie do jazdy nie kupisz insigni za 25 tyś ale za 30 000 to juz coś można
- herbu
- Kontakt:
Akurat ta którą kupiłem jeździ do dzisiaj bez żadnych problemów, od zakupu zrobiła ponad 30 tys. km bez najmniejszej awarii. I nie była zajeżdżonym trupem, choć miała spory przebieg jak na swoj wiek. Ma oryginalny lakier, pełną historię serwisową, pochodzi z polskiego salonu, miała 1 właściciela (firmę). Ale faktycznie na rynku raczej takiego auta w takim stanie w tej cenie nie znajdziesz.
Podziwiam was czy za tyle kupie auto pyta jakiś magik a Wy się nakręcacie jak małolaty.... Jak dla kogoś wyznacznikiem fajności auta jest cena to powinien rower kupić albo komunikacją jeździć....