Bora 1.9TDI wyrwana tylna śruba łapy silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Skurczybyk.
- Ma gadane
- Auto: Bora Wariant Special
- Silnik: ASZ
Bora 1.9TDI wyrwana tylna śruba łapy silnika
Witam wszystkich,
mam problem ze swoim 1.9 tdi AJM stało się takie cuś:
wyrwało tylną śrubę łapy silnika(reszta śrub prawdopodobnie luźna) jak na zdjęciu,auto odpala lecz coś obciera o rozrząd i silnik w tym miejscu nieco opuszczony,moje pytanie brzmi do mechaników którzy znają się na rzeczy i mogli by coś podpowiedzieć czy da się coś z tym zrobić?
mam problem ze swoim 1.9 tdi AJM stało się takie cuś:
wyrwało tylną śrubę łapy silnika(reszta śrub prawdopodobnie luźna) jak na zdjęciu,auto odpala lecz coś obciera o rozrząd i silnik w tym miejscu nieco opuszczony,moje pytanie brzmi do mechaników którzy znają się na rzeczy i mogli by coś podpowiedzieć czy da się coś z tym zrobić?
Moja Bora Black Edition > viewtopic.php?f=89&t=623479
Re: Bora 1.9TDI wyrwana tylna śruba łapy silnika
Jeśli dobrze pamiętam to urwane jest ucho-kawslek żeliwnej części bloku tak?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
wszystko zależy od stanu pozostałych dwóch otworów do mocowania tej łapy, jeśli dobre to będzie z powodzeniem śmigać na tych dwóch śrubach.. ale jeśli nie to... motor w górę i rzeźba..
The quieter you become, the more you are able to hear...
- Skurczybyk.
- Ma gadane
tak,wyrwało to ucho w bloku silnika,stan pozostałych śrub jest nieznany na razie (czekam na mechanika) a stało się to dwa tygodnie po wymianie rozrządu-ja podejrzewam że za słabo dokręcone śruby mogły być przez mechanika?
Też tak miał w swoim pierwszym MK4. Można na dwóch śmigać owszem. Ja dałem te dwie śruby na klej do gwintów. Można to trzecie ucho dospawac, dać dłuższą śrubę i nakrętkę za uchem.
- Skurczybyk.
- Ma gadane
Ok.zobaczę co powie jeszcze na to mechanik,ale o tym kleju do gwintów też mu wspomnę..
Nie wiem tylko czy na tych dwóch śrubach będzie to bezpieczne? Bo mam trochę ciężką nogę
A jeśli pospawać to te ucho jest aluminiowe czy to żeliwo? Orientujesz się może kolego jak to jest?
Nie wiem tylko czy na tych dwóch śrubach będzie to bezpieczne? Bo mam trochę ciężką nogę
A jeśli pospawać to te ucho jest aluminiowe czy to żeliwo? Orientujesz się może kolego jak to jest?
Ucho jest w bloku silnika więc żeliwo ale ja bym to tak zrobił. Odciął to co jest i przyspawał taka nakrętkę ale jakaś grubszą szerszą. Dojście jako takie jest.