1.4 16v klekotanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: 1.4 16v klekotanie
Na co Ci takie oleje? Lepiej kup lepszą kiełbasę Ja leje Maxlife 10w40 i bierze go najmniej.
10w40? Dopłacę 50zł i mam niezły syntetyk. Poza tym to nie jest olej pod ten silnik biorąc pod uwagę zamarzającą odmę.
Ps: przejechane 210tyś i nie bierze oleju.
Ps: przejechane 210tyś i nie bierze oleju.
Owalizacja tłoków, stąd klekotanie(znajdziesz filmiki na YT). Żonglowanie olejami tutaj nic nie pomoże. Ja zrobiłem na tym klekoczącym silniku jak na razie 70 tys. km i nie rozleciał się póki co. Jeździć i się nie przejmować
Na 90% klepanie z głowicy. Poza tym tłoki są za krótkie i ew. obijają o tuleje lub luzy na sworzniach, chyba to miałeś na myśli.
Rozwiń. Pod hasłem piston slap znajdziesz w internecie więcej info, niekoniecznie tylko w Golfach. Problem tego silnika powinien być przypięty w tym dziale albo na głównej
Cieszy mnie zainteresowanie, ale nie wydaje mi się, żeby w głowicy znajdowały się tłoki.
Odkopię nieco temat z zapytaniem o doświadczenia z tym środkiem....
https://liquimoly.sklep.pl/383-stop-wyc ... o-03l.html
Miał ktoś do czynienia z nim? Wart tego dodać czy lepiej wymieniać w ciemno uszczelniacze zaworów....
https://liquimoly.sklep.pl/383-stop-wyc ... o-03l.html
Miał ktoś do czynienia z nim? Wart tego dodać czy lepiej wymieniać w ciemno uszczelniacze zaworów....
Ciekawe jak z pokrywą wałków rozrządu. Czy jest w stanie uszczelnić wyciek oleju na świece. Czy już trzeba zwalać wszystko i robić kompleksowo. Gdzieś tu już zaczyna się kalkulacja ekonomi naprawy silnika w 21 - nim aucie...