Zobacz wykresy z posta wyżej to jest mniejsza podatność na mody?! Z samego programu 240/380 mam to u siebie i jak to jest słabo to już nie pytaj za dużo o nic tego pana... Teraz zobacz jeszcze jedną sprawę gdzie nie czytasz odradzają w b6 dsg a mam tam dq250, teraz jak poczytasz w porównaniu z ich skrzyniami nowszymi suchymi jest świetna... Weź teraz to odnieś do rzetelności tego co przeczytać można w necie np...
VW Golf 7 Alltrack
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: VW Golf 7 Alltrack
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
DQ250 mokra zawsze była lepsza od suchej DQ200, kwestia jej możliwości przeniesienia maksymalnego momentu obrotowego. Te suche to do słabszych motorów szły
A w pasku b7? Coś mi się kojarzy że tam była sucha 7 biegowa? Czy w 1.8 i 2.0 też szły "mokre"? Po za tym na forum passata ta dq381 potrafi im paść przy 70 tysiącach nalotu...
- doggie
- V.I.P.
zdaje się do 1.8 TSI włącznie jest sucha, mokre szły do mocniejszych wersji ale jak to jest dokładnie nie wiem, wiem że moja DQ500 szła do mocnych diesli w Tiguanie, Transporterze, Multivanie, Audi TT RS, Audi RS3. Piszą że niby jest zdolna przenosić 600Nm ale nie będę próbował
OK, temat jest już jasny i klarowny, zarówno TSI jak i TDI mają DQ250, także ciągle mam zagwostkę
Nie niby nie niby jeżdżą u nas takie zestawy
Ale co tu kminić wolisz jeździć benzyną czy ropą? z wszystkimi tego zaletami i kłopotami również...
- doggie
- V.I.P.
S3 w Audi z dq500 finalnie ile tam teraz jest mocy nie wiem ale na pewno grubo z 500...przebieg nie mam pojęcia