M-TDI Modernizacja pompy wtryskowej (z TD do TDI)
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Re: M-TDI Modernizacja pompy wtryskowej (z TD do TDI)
Dzięki za odpowiedź Próbowałem szukać w internecie listy silników lub aut w których były silniki 6 cylindrowe na pompie VE lub ostatecznie VP37 z bezpośrednim wtryskiem ale nic takiego nie udało mi się znaleźć
1989 Audi 80 B3 2.5 V6 mTDI project and 1989 Passat B3 1,9 mTDI
M-TDI Modernizacja pompy wtryskowej (z TD do TDI)
Poszukaj pompy 0 460 426 273 może będziesz miał szczęście.
Ja z tej pompy wziąłem prawie wszystko do budowy pompy 2.5tdi
Ja z tej pompy wziąłem prawie wszystko do budowy pompy 2.5tdi
do sprzedania tłokorozdzielacz 11mm z pompy ahh 038 130 107 j
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
może oglądałeś...Wesoły Roger pisze: ↑czw lip 18, 2019 20:09Dzięki za odpowiedź Próbowałem szukać w internecie listy silników lub aut w których były silniki 6 cylindrowe na pompie VE lub ostatecznie VP37 z bezpośrednim wtryskiem ale nic takiego nie udało mi się znaleźć
-
- Nowicjusz
Oczywiście, że oglądałem To m.in dzięki tym filmom przyszedł mi do głowy pomysł na własne mTDI na bazie silnika 2.5 V6 Niby znam język angielski ale niestety nie na tyle dobrze, żeby zrozumieć wszystko co mówią w tych filmikach. Oprócz Darrena był jeszcze jeden gość na yt który zrobił dobrze działające 2.5 V6 mTDI z którym nawet udało mi się nawiązać kontakt, niestety nie był skłonny dzielić się wiedzą zbytnio. Zaoferował zrobienie pompy wtryskowej jednak cena jaką sobie zażyczył była 4 krotnie wyższa niż ta którą zapłaciłem za 2 szt silników 2.5 V6 TDI
Będę polował na pompę, której nr podał kolega Lukas313 - a może akurat się uda Podobno z Cumminsa 6BT też podchodzi ale u nas w kraju dostępność tych pomp jest zerowa.
Mój dobry znajomy ma sekcję tłoczącą kompletną wraz z falą z jakiejś ciężarówki Volvo 6 cylindrowej która na 100% była na bezpośrednim wtrysku i miała prawoobrotową pompę - myślę, że to też się nadać może
Będę polował na pompę, której nr podał kolega Lukas313 - a może akurat się uda Podobno z Cumminsa 6BT też podchodzi ale u nas w kraju dostępność tych pomp jest zerowa.
Mój dobry znajomy ma sekcję tłoczącą kompletną wraz z falą z jakiejś ciężarówki Volvo 6 cylindrowej która na 100% była na bezpośrednim wtrysku i miała prawoobrotową pompę - myślę, że to też się nadać może
Witajcie Panowie . Jako że jest to poniekąd zbiorczy temat o mTDI chciałbym tutaj to troszkę odkopać.
Pacjent to moje audi 1.9td aaz klin się zerwał , silnik już wyjety.
Kupiłem kompletny silnik 1.9tdi 1z , czytając ten temat powtarzaly się opinie ze seryjna pompa aaz 9mm nie radzi sobie z bezpośrednim wtryskiem 1z. Postanowilem kupić pompę na linkę z wtrysku bezpośredniego( Iveco 2.8td tlokorozdzielacz 12mm)
Niestety koło paska rozrządu jest mocowane bardzo blisko korpusu pompy , czy to całkowicie uniemożliwi montaż tej pompy w moim silniku? Pompa to 12mm sporo kosztowała i miałem nadzieję że będzie ok .. numer pompy to 0460424177, poniżej fotki pompy z Iveco i ori pompy 10mm która kupiłem razem z 1z.. Można coś na to zaradzić ?
Pacjent to moje audi 1.9td aaz klin się zerwał , silnik już wyjety.
Kupiłem kompletny silnik 1.9tdi 1z , czytając ten temat powtarzaly się opinie ze seryjna pompa aaz 9mm nie radzi sobie z bezpośrednim wtryskiem 1z. Postanowilem kupić pompę na linkę z wtrysku bezpośredniego( Iveco 2.8td tlokorozdzielacz 12mm)
Niestety koło paska rozrządu jest mocowane bardzo blisko korpusu pompy , czy to całkowicie uniemożliwi montaż tej pompy w moim silniku? Pompa to 12mm sporo kosztowała i miałem nadzieję że będzie ok .. numer pompy to 0460424177, poniżej fotki pompy z Iveco i ori pompy 10mm która kupiłem razem z 1z.. Można coś na to zaradzić ?
Śrub zdjęcie bez koła na pasek.
do sprzedania tłokorozdzielacz 11mm z pompy ahh 038 130 107 j
-
- Nowicjusz
Cześć Sytuacja podobna do tej jaką miałem w pompie 11mm z Iveco 2.5 litrowego. Kumaty tokarz i przetoczenie koła z 1.6 TD, wycięcie na klin nowe trzeba zrobić w miejscu starego