***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: ***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
zaczynam zbierać informacje o golfie 6 gti z dsg, bo takie auto chodzi mi po głowie od niedawna. Różne opinie krążą na temat 2.0 tsi i samej skrzyni dsg, czy są jakieś konkretne oznaczenia silnika, czy też roczniki produkcji, które były jakieś lepsze, czy śmiało można przebierać w całym zakresie produkcji gti i liczyć na to, że obędzie się bez remontu?
Licz na to że może popsuć się wszystko i być na to przygotowanym, potem szukać fajnego zadbanego egzemplarza, kupić nie szczędzić środków porobić co trzeba i cieszyć się autem który daje fun z jazdy.
Na żadne auto nie szczędzę środków, obecnie mam subaru, gdzie graty przeważnie kosztują tak x1.5 jak w vagu i nie boli. Przyszedł czas na automat, a myśląc o automacie mam wyłącznie na myśli dsg. Natomiast nie uzyskałem odpowiedzi czy wszystkie roczniki miały ten sam silnik, czy jakiś konkretnych oznaczeń się wystrzegać, bo po całym internecie krążą tak sprzeczne opinie co do lat produkcji itd, że koniec końców zdecydowałem się na zadanie pytania tu. Bo nie wiem czy jest sens filtrować roczniki w 6 gti tylko zawężając sobie mocno ilość egzemplarzy.
Jakie oznaczenia 2.0 tsi tam są? Ja mam Ccza i jest ok... A co do dsg nie da się do końca sprawdzić czy jest ok czy nie można testować jak się zachowuje...
Panowie oglądając to auto zauważyłem szpary przy przednich kloszach na dolnej długości(wchodzi mały palec), co to mogło się tam stać ?
Widać na zdjęciach 1 i 2.
Link golf 5
Widać na zdjęciach 1 i 2.
Link golf 5
Obawiam się zawsze zakupu używanych samochodów.
Panowie mam na oku Golfa V GTI w manualu. Jak sprawdzić ten silnik, żeby nie wbić się na minę? Ile w najgorszym wypadku należy przeznaczyć na doprowadzenie tej bryki do stanu używalności (chodzi mi o sam silnik, pomijam kwestię zawieszenia i bez wypadkowości)?
Czyli pierwsze tsi, sprawdzić silnik standardowo, dopytać o zużycie oleju choć powinno być ok.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Loteria, loterią też będzie prawdomówność sprzedającego