Obudowa kluczyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf IV 1.4
- Silnik: AKQ
Obudowa kluczyka
Cześć!
Chciałem wymienić obudowę kluczyka (scyzoryka) bo stara jest już w kiepskim stanie, nową chcę kupić na allegro (link poniżej). Ale ta obudowa ma już grot kluczyka, który jest czysty. Da się jakoś przełożyć ten grot ze starego kluczyka?
https://allegro.pl/oferta/vw-passat-b5- ... 8086055924
Chciałem wymienić obudowę kluczyka (scyzoryka) bo stara jest już w kiepskim stanie, nową chcę kupić na allegro (link poniżej). Ale ta obudowa ma już grot kluczyka, który jest czysty. Da się jakoś przełożyć ten grot ze starego kluczyka?
https://allegro.pl/oferta/vw-passat-b5- ... 8086055924
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: Obudowa kluczyka
Oczywiście,że się da.Jak otworzysz kluczyk aby grot był pod kątem 90 stopni do pilota,zobaczysz bolec który należy wypchnąć,aby wyjąć grot.
-
- Nowicjusz
Zamiennik to raczej zazwyczaj kiepski pomysł. Ale spróbuj może akurat ci podpisuje.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
albo przekładasz całość bebechów...bo pastylkę immo i tak wypadałoby przełożyć a do tego trzeba rozebrać całość obudowy
Ja chyba bym wolał jakiś ori kluczyk. Najlepsze jest to że mam chyba dwa te starsze kluczyki używki gdzieś w szafie. Te kluczyki są troszkę unikatowe bo później w MK4 były nieco inne bardziej rozpowszechnione.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
No właśnie takie mam obawy, że to będzie jakiś tani badziew.
Co do oryginalnego kluczyka - to raczej nie dostanę nówki sztuki, a przeglądając olx czy allegro trafiłem tylko na piloty w podobnym albo nawet gorszym stanie.
Mam dwa piloty ale oba są w kiepskim stanie (chodzi o stan obudowy, działają bez zarzutu).
Poszukam coś jeszcze, może trafię na jakiś fajny pilot.
Jak się koduje takie piloty? Trzeba do tego jakiś sprzęt specjalistyczny?