Maglownica golf iv źle zamontowana (nowa nty)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Maglownica golf iv źle zamontowana (nowa nty)
Witam kierownica kiepsko odbija ciężko chodzi przejechalem 5 tys kilometrów i nic. Zna ktoś kogoś kto umie poprawnie wyregulować przekładnie ? w województwie śląskim.
Re: Maglownica golf iv źle zamontowana (nowa nty)
No taka jakość jak na NTY przypadło. Tam nie ma co skiepszczy podczas wymiany. Problem jest magiel a nie montaż czy drążki.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
Do golfa czwórki? A nie można używanego kupić? Mało części używanych? Jak często padają nagle w golfie MK4? Ile tu na forum masz tematów o tym? Może lepiej zerknij ile padło magli w nowszych golfach 5 czy bliźniaczych do niego touranach? Co najmniej z dziesięć a może 50 razy więcej jak w mk4. A możesz zna też taki magiel ori naprawić nawet samemu. Części typu uszczelniacze są dostępne a nawet można kupić magiel od Anglika i przerzucić uszczelnienia. Sprawę we własnym zakresie można zamknąć nawet w 50 złotych. Robisz jak uważasz. Możesz też kupić w ASO magiel do MK4 za 6000 zl.
Polecana jest maglownica firmy Borsehung, koszt około 1000 zł. Jest dobrej jakości, podobno taka szła na pierwszy montaż.
-
- Nowicjusz
nie wiem co myśleć pompa nowa, cóż mało który mechanik chce diagnoze podjąć, jedyne co słysze to maglownica, a gdy pytam prosze podać mi dlaczego tak jest cisza.... wymienie maglownice i znow bedzie to samo ? bo nie ma problemu ale jeżeli oddam do mechanika zapłace 1100 zł i nic z tego nie bedzie nie zapłace....
Sprawa jest prosta. Kupiłeś magiel sam i dałeś do mechanika to co chcesz od niego. On swoje zdrowie. Druga opcja to zleciles mechanikowi naprawę i on zamówił magiel i zamontował. Odebrałeś auto, zapłaciłeś masz paragon to składasz reklamacje.
No zdziwilbym sie gdybyś przejechał się, stwierdził że coś jest nie tak bo po to jest sprawdzenie przy odbiorze po tym zapłacił i teraz szukał przyczyny.
No zdziwilbym sie gdybyś przejechał się, stwierdził że coś jest nie tak bo po to jest sprawdzenie przy odbiorze po tym zapłacił i teraz szukał przyczyny.
-
- Nowicjusz
Masz racje, moje rozczarowanie wynika z tego bo nie napisałem, jestem początkującym kierowcą, od roku mam prawko :/ nie znam się zbytnio, i po montażu tej maglownicy, odpowiedzieli że musi się cytuje "rozchodzić dopasowac ? '' teraz już wiem że po montażu nowej maglownicy czy po regeneracji, kierownica ma chodzić jak masełko :/ cóż podjadę do ludzi zajmującymi się maglownicami i nic nie powiem poprostu kierownica ciężko chodzi ( ma mi pan mechanik naprawić i tyle ) to chyba będzie najlepsze rozwiązanie jak uważacie ?
Na maglownicy masz śrubę do kasowania luzu. Jak jest za mocno przykrecona, to wtedy pracuje ciężko. Tam na prawdę nie wiele trzeba, żeby dokonać korekcji, a nadal nie mieć luzu. To nie jest robota dla laika.
Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Jakby miał się magiel rozchodzić to w takim nowym aucie z salonu 80 procent podzespołów musiałaby się niby rozchodzić.
Jak firma produkująca nagle tak robi że trzeba ją jeszcze poprawiać to już wiadomo ile jest warta.
Jak firma produkująca nagle tak robi że trzeba ją jeszcze poprawiać to już wiadomo ile jest warta.
-
- Nowicjusz
zobaczymy kazdy mechanik sie wypina teraz :/ że ok chodzi proponowałem 3 tys zł za naprawe tego nic :/ jeden mi odpowiedział ze guano go to obchodzi i za żadne pieniądze świata mi tego nie naprawi bo za dużo roboty renomowany serwis :/ czyli nie ma znaczenia czy zapłacisz wiecej wypinają sie nawet jak ja jestem gotów zapłacic krocie pieniędzy bo mnie stać :/ smutne mechanicy kupa umieją
Jak cię stać to kup borsehunga i będzie chodzić jak masło.