Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Re: Golf mk2 Michała-AAZ-191PS/443Nm + CLIMATRONIC + SWAP na ARL
Odkopię trupa,niech złapie powietrza
W sumie nic wielkiego się nie wydarzyło. Kupiłem nowe,szersze i lepsze kapcie,czarną wykładzinę z długim kłakiem i odwiedziłem wujka Darona
Program zrobiony można powiedzieć - spontanicznie. Miałem najpierw ogarnąć temat mocnych szpryc,ale brat mnie cisnął,żeby z nim jechać do Darona,więc stwierdziłem,że pojedziemy na 2 auta
W sumie nic wielkiego się nie wydarzyło. Kupiłem nowe,szersze i lepsze kapcie,czarną wykładzinę z długim kłakiem i odwiedziłem wujka Darona
Program zrobiony można powiedzieć - spontanicznie. Miałem najpierw ogarnąć temat mocnych szpryc,ale brat mnie cisnął,żeby z nim jechać do Darona,więc stwierdziłem,że pojedziemy na 2 auta
- kret077744
- Forum Master
Re: Golf mk2 Michała-AAZ-191PS/443Nm + CLIMATRONIC + SWAP na ARL
czas na zmiany Michale....
...nazwy tematu
...nazwy tematu
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Re: Golf mk2 wg. Michała - ARL 240PS/485Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Joł
Nadszedł czas na zmiany
Gofer został pozbawiony naklejek z szyb (ta z naklejkami zlotowymi trafi na ścianę w garażu). Zaliczył też autodetailing i renowację skóry made in home. Skóra była ciemno czarna,ale powycierana,więc zapadła decyzja o farbowaniu i zmianie koloru. Audi Soul,to grafitowy kolor,który w/g mnie rewelacyjnie komponuje się z czarnymi plastikami i zabudową bagażnika,która też nie jest czysto czarna.
Kuuuurła! Nie poznaję własnego wozu
Nadszedł czas na zmiany
Gofer został pozbawiony naklejek z szyb (ta z naklejkami zlotowymi trafi na ścianę w garażu). Zaliczył też autodetailing i renowację skóry made in home. Skóra była ciemno czarna,ale powycierana,więc zapadła decyzja o farbowaniu i zmianie koloru. Audi Soul,to grafitowy kolor,który w/g mnie rewelacyjnie komponuje się z czarnymi plastikami i zabudową bagażnika,która też nie jest czysto czarna.
Kuuuurła! Nie poznaję własnego wozu
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
Bagażnik zajebisty
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
Dawno tu nie zaglądałem... Zmiany na duży plus od ostaniego spotkania na Nysie Pozdro
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Szczerze? Też dawno tu nie zaglądałem. Golf przejeździł cały sezon bezawaryjnie. Miski już nie rozwalam i Poxyliny ze sobą nie wożę
Od czasu swapa silnik wykręcił blisko 28kkm. Ogólnie, od czasu gdy pozbyłem się starego kibla TD, notoryczne problemy skończyły się
Jeszcze przed Nysą zmieniłem skrzynię biegów z DRW na FJW z Ibizy lub Polo. Jest to najdłuższa skrzynia możliwa do montażu z ARL-em i pochodnymi.
Taką awarią złapałem jadąc z Nysy i to by było na tyle w tym roku
Przedwczoraj mój GreenVagen poszedł spać do wiosny
I to by było na tyle. Czekam do wiosny
-
- Nowicjusz
Witam proszę o podpowiedź na temat wiązki, przerobiłes ja i pasuje do golfa czy wymieniales wszystko? I czy masz jakieś dokładniejsze wymymiary jak zrobić te podluznice na łapy?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Wiązka z mk4, skrzynka bezpieczników mk4, ABS/ESP mk4, climatronic mk4, licznik z mk4, zestaw chłodnic z wentylatorami ARL-mk4 i pedały z czujnikami mk4. Tylko manetki pod kierownicą są z mk2. Ogólnie, wiązki z mk2 został tylko kawałek. Od połowy progu, do tylnych lamp.RGperformance pisze: ↑pt lut 21, 2020 01:01proszę o podpowiedź na temat wiązki, przerobiłes ja i pasuje do golfa czy wymieniales wszystko?
Włącznik świateł był z mk4, ale zastąpiłem go włącznikiem z mk3.
Tylko zdjęcia, które są w temacie. Jest też zdjęcie rysunku technicznego z wymiarami.RGperformance pisze: ↑pt lut 21, 2020 01:01czy masz jakieś dokładniejsze wymymiary jak zrobić te podluznice na łapy?
Zainstalowałem zestaw z mk4, czyli tzw. komfortowe kierunkowskazy.
FILM
SWAPnąłem heble z S3. Przód 312mm, a tył zwiększyłem z 256mm do 280mm.
Przód:
Tył:
Wyjąłem kratki w celu umycia, ale poszedłem krok dalej i troszkę je zmodernizowałem.
Wymieniłem emblemat GTD w grillu na nowszy.
Wróciłem do ori ramki licznika i zmodernizowałem konsolę środkową.
Odświeżyłem lakier.
Emblematy odnowiłem folią w kolorze stalowym.
Obecnie przymierzam się do montażu koła 2masowego z BTB + docisk Sachs Performance. Całe sprzęgło z 2masą pojechało do Wawy na zbicie tarczy na sztywno i w kevlar.
Dzisiaj z całą stanowczością mogę powiedzieć, że sztywne koło, to ZUO!
Czyli przerabiales dwumas na jednomas? A nie lepiej było zapodac gotowy zestaw.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- daniv88
- Ma gadane
- Auto: Mk2
- Silnik: PN
Mega projekt widać ogrom pracy.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nic nie przerabiałem. Kupiłem cały nowy zestaw od KM Germany.
Jednak zestaw zrobił się mocno grzechoczący i drażni mnie to. Dlatego wracam do 2masy, a jak już zakładać, to tylko z BTB
Z KM nie miałem wspólnego zresztą ostatnimi czasy obserwuje jakby zanik tego na rynku sprzedaży. Ja bym poszedł w Valeo. Tylko też dobrze jest by sprawdzić czy w nowej tarczy nie ma luzu na sprężynkach. Miałem dwumas z btb. Nie jest w zasadzie nic lepszy jak ten z asz arl. Wytrzymuje generalnie tyle samo. Tylko ta różnica w średnicy śrubek do docisku. Do sportu to raczej kiepsko z dwumasa. Zresztą trzeba sobie postawić pytanie że jak może być dobrze na jm na 228 mm tarczy a na 240 już nie to różnica zaledwie 12 mm. Same koła zamachowe mają jeszcze mniejsze różnice bo coś koło 6-7 mm na średnicy. Czy takie znikome różnice generalnie przy takim samym silniku mają tu jakieś znaczenia? Miałem w Sharanie takie Valeo 240 mm i kompletnie zero negatywów. W golfie miałem też 240 mm ale założyłem używkę i luz na sprężynkach był nawet spory. Tu odrobinę te sprężynki było słychać. W touranie jednym mam 228 mm i tam Niemiec założył Valeo. Tak samo jak Sharanie zero problemow. W drugim touranie 1.6 TDI ori był zestaw jednomasowy ale skończyło się sprzęgło. Kupiłem używkę Valeo po znikomym przelocie. Założyłem i też zero problemow. Ewentualnie może to KM germany wyślij do jakiego Radzikowskiego by zestaw doprowadził do perfekcji.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Valeo, to ja teraz wolałbym omijać, bo robią go małe, sprytne rączki.
Co do KM-a, to przeszło mi to przez myśl, żeby tarcze odesłać do wzmocnienia, ale szlag wie co wyjmę.
Na razie niech mi zrobią to, co wysłałem. Później pomyślę co z KM.
Co do KM-a, to przeszło mi to przez myśl, żeby tarcze odesłać do wzmocnienia, ale szlag wie co wyjmę.
Na razie niech mi zrobią to, co wysłałem. Później pomyślę co z KM.
Hmyyy
Sztywnych zestawów Valeo założyłem z naście i nigdy nie było problemów,i w 150knnych passatach jak i S3 z modem +kewlar
W przyszłym tyg.zakladam taki set do 300konnej S3 to dam znać jak będzie problem
Co do tematu ,wilki szacun że golfik jeszcze na tapecie i dalej dbasz i modzisz
Pozdr
Sztywnych zestawów Valeo założyłem z naście i nigdy nie było problemów,i w 150knnych passatach jak i S3 z modem +kewlar
W przyszłym tyg.zakladam taki set do 300konnej S3 to dam znać jak będzie problem
Co do tematu ,wilki szacun że golfik jeszcze na tapecie i dalej dbasz i modzisz
Pozdr
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?