Polo Cross 6R
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Polo Cross 6R
Witam wszystkich. Rozważam kupno uzywanego Polo Cross 6R. Sprawdzałem jak z dostępnością nowych części zamiennych w sklepach, zakładam że największe różnice Cross wzgledem standardowego Polo dotyczą zawieszenia. Jednak chyba nie umiem szukać części do Polo Cross (nie mając jej numeru), w katalogach sklepowych wyświetlają się warianty polo 6R jednak brak jest wersji cross. Czy faktycznie mogę mieć trudnosci z ich dostępem? Jak więc szukać? Czy to prawda że wszystkie Polo Cross produkowane są w RPA ?
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Re: Polo Cross 6R
Jeszcze nie kupiłeś auta, a już chcesz je naprawiać i kupować część? Czegoś takiego jeszcze nie spotkałem. Pierwsze słyszę żeby był problem z dostępnością gratów do VW, polecam hurtownie motoryzacyjne np. Inter Cars, Gordon, etc. podajesz nr Vin i za pare godzin bądź kolejny dzień roboczy rano masz zamówioną część.voltage pisze: ↑sob lip 18, 2020 20:03Witam wszystkich. Rozważam kupno uzywanego Polo Cross 6R. Sprawdzałem jak z dostępnością nowych części zamiennych w sklepach, zakładam że największe różnice Cross wzgledem standardowego Polo dotyczą zawieszenia. Jednak chyba nie umiem szukać części do Polo Cross (nie mając jej numeru), w katalogach sklepowych wyświetlają się warianty polo 6R jednak brak jest wersji cross. Czy faktycznie mogę mieć trudnosci z ich dostępem? Jak więc szukać? Czy to prawda że wszystkie Polo Cross produkowane są w RPA ?
pozdrawiam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
do Crossa podaż części używanych na pewno jest w większym stopniu ograniczona niż do zwykłych wersji ale wszystko sie da znaleźć
dziekuję za Twój trolujący i nie odpowiadający na pytanie głos w temacie. nie wiem jak Twoja, ale moja praktyka wskazuje że w aucie które jest użytkowane, pewne części zawieszenia z czasem wymagają wymiany, a ja myślę do przodu. auto kupione, zapewne są różnice w amorach i sprężynach, nie wiem jednak czy coś poza tym. Podanie vin nie gwarantowało że dostałem pasującą część "jak nie będzie pasować to pan odda", cóż, przyjdzie mi się martwić później.
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Mieszkasz w Polsce, a martwisz się o części jednego z popularniejszych koncernów tuż za samej granicy, tj. niemcami. Smieszne to i tyle dla mnie )). Można się martwić o części do aut z innych kontynentów, które nie występują w europie, ale nie o z graniczącego państwa.voltage pisze: ↑sob sie 01, 2020 20:06dziekuję za Twój trolujący i nie odpowiadający na pytanie głos w temacie. nie wiem jak Twoja, ale moja praktyka wskazuje że w aucie które jest użytkowane, pewne części zawieszenia z czasem wymagają wymiany, a ja myślę do przodu. auto kupione, zapewne są różnice w amorach i sprężynach, nie wiem jednak czy coś poza tym. Podanie vin nie gwarantowało że dostałem pasującą część "jak nie będzie pasować to pan odda", cóż, przyjdzie mi się martwić później.
pozdrawiam i więcej optymizmu życzę.