[mk4] Check engine + LPG
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Check engine + LPG
witam,
widzę ze nie tylko ja mam problem po zainstalowaniu LPG, błąd zbyt bogatej mieszanki, nic poza tym, gaz wyregulowany, pomimo tego po około 50km znów się pojawił i tak przejechałem z nim około 2500km. Czy to możne być wina sondy lambda ? zastanawiam się czy by jej nie wymienić, pierwsza. Nie mam żadnych problemow z instalacja, nie szarpie, przełącza się bez problemow, spalanie zbliżone jak na benzynie.
Czy ktoś ma jakiś pomysł ? propozycje co można z tym zrobić ?
Kasowanie błędu nie pomaga, po przejechaniu około 30-50km znów się pojawia.
widzę ze nie tylko ja mam problem po zainstalowaniu LPG, błąd zbyt bogatej mieszanki, nic poza tym, gaz wyregulowany, pomimo tego po około 50km znów się pojawił i tak przejechałem z nim około 2500km. Czy to możne być wina sondy lambda ? zastanawiam się czy by jej nie wymienić, pierwsza. Nie mam żadnych problemow z instalacja, nie szarpie, przełącza się bez problemow, spalanie zbliżone jak na benzynie.
Czy ktoś ma jakiś pomysł ? propozycje co można z tym zrobić ?
Kasowanie błędu nie pomaga, po przejechaniu około 30-50km znów się pojawia.
-
- Gadatliwa bestia
[mk4] Re: Check engine + LPG
Regulowany ten gaz podczas jazdy? Kasowanie bledu nie usuwa przyczyny. Czy jesli zakrecisz gaz i pojezdzisz na samej benzynie to tez wywala Check?
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
golf cały w kablach + komputer i pól godzinna przejażdżka żeby dostroić LPG, tego nie próbowałem, moze dzis sprobuje podbic do mechanika, wykasowac blad i pojezdze przez jakis czas na samej benzynie, co jesli to nie pomoze ? sonda do wymiany ?
-
- Gadatliwa bestia
No jeśli będzie chodzić dobrze i nie wywalać żadnych błędów to po stronie osprzętu jest ok a bruździ regulacja gazu.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
gaz wyłączony, check skasowany, niestety po przejechaniu około 20-30 km znów się zapalił
VCDS da się sprawdzić czy sondy lambda pracują... tylko nie pamiętam grup ale zaczynało się chyba od grupy 030 albo 032... rzuć okiem co tam się dzieje
wyskakuje błąd sondy pierwszej, która tak naprawdę była wymieniana zaraz po zakupie auta, czy mogła zostać źle dobrana przez mechanika ? auto rok 2000 silnik 2.0 AQY
Ki5dy sonda była wymieniana? Jaki ma przebieg? Może mechanik wymienił na używkę...
sonda wymieniona 3 lata temu przy przebiegu 250tys. zaraz po zakupie gdyz wtedy byl podobny problem i wymiana pomogla, teraz zastanawiam sie by nie wymienic obu, sytuacja z wczoraj, jade check zniknal i zobaczymy co bedzie dzis, obecny przebieg 302tys.
mechanik moj bardzo dobry znajomy, nie sadze zeby wymienil na uzywke
mechanik moj bardzo dobry znajomy, nie sadze zeby wymienil na uzywke