[MK 4] adaptacja licznika immo 3 do auta z immo 3 - porada
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- 19Ariel86
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 4, 2003, 1.9 TDI GT, 130KM
- Silnik: ASZ
Re: [MK 4] adaptacja licznika immo 3 do auta z immo 3 - porada
Witam.
Wziąłem się za zmianę licznika mój licznik to Bosch immo3 1/2 fis i chcę założyć VDO immo3 full fis (docelowo bedzie collor mfa).
Mam wsad z boscha i vdo i po przepisaniu wartości wg instrukcji w pierwszym poście nie mogę dodać kluczyków.
Używam kabla KKL VAG_COM 409.1 i programu vag com 311.2
Cały czas mruga kontrolka świec żarowych, immobilajzer i wyskakuje napis "engine workshop".
Mógłby ktoś doradzić co robię źle?
Wziąłem się za zmianę licznika mój licznik to Bosch immo3 1/2 fis i chcę założyć VDO immo3 full fis (docelowo bedzie collor mfa).
Mam wsad z boscha i vdo i po przepisaniu wartości wg instrukcji w pierwszym poście nie mogę dodać kluczyków.
Używam kabla KKL VAG_COM 409.1 i programu vag com 311.2
Cały czas mruga kontrolka świec żarowych, immobilajzer i wyskakuje napis "engine workshop".
Mógłby ktoś doradzić co robię źle?
wrzuć screeny tak jak ja na pierwszej stronie to zobaczymy coś źle przepisał
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- 19Ariel86
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 4, 2003, 1.9 TDI GT, 130KM
- Silnik: ASZ
pin został zapamiętany, co jest źle nie wiem.
@@
Wszystko ogarnięte za pomocą programu DashDumpEdit.
- Vwolf86
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2002r.
- Silnik: 1.9
- Kontakt:
Witam udało mi sie zgrac wsad z licznika bosch motometer, lecz wsad wazy 1kb, a VDO ma 2 kb. Offset sie zaczyna od 000000 do 000390? Jakos, a VDO do 0007??. Potrafi ktoś tu przepisać kodowane numery i piny immo i nadwozia ze starego licznika do nowego? Albo czy są jakies programy od tego? Ja to reczne przepisywalem, odnalazlem pare numerów... Ale już się gubie w tym
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
wrzuć mi na e-mail forsius(małpa)poczta.fm.
Celem informacji - eprom przerobiony, kluczyków nie trzeba było dokodować.
Celem informacji - eprom przerobiony, kluczyków nie trzeba było dokodować.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Licznik Bosch RB8 v25 1J0 920 826 C ma eeprom 1- kb ,a licznik taki sam ale v22 czy coś je różni, bo nie mogę znaleźć wsadu 1 -kb do v25 ?
mam jakiś v24 i v25 to mogę podesłać
Dzięki za chęć pomocy ale przerobiłem ten co znalazłem v22 czyli przekopiowałem vin, immo. Wgrałem do zegarów, mrugało tylko immo , zalogowałem się starym pinem, adaptacja i kanał 21 dopisałem kluczk . Wszystko wróciło do normy czyli v22 a v25 to samo.
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Witam
Posiadam dwa liczniki z golfa 4 Pierwszy: 1J0 920 826K i ze Skody Octavi 1 drugi: 1U0 920 841C
na tym pierwszym działa prędkościomierz po CAN i VCDS widzi prędkość
zmieniłem wpis w adresie 0x065 na ABS i na liczniku wyświetla prędkość ale w VCDS nie
gdzie jeszcze muszę zmienić wsad żeby to zadziałało?
Proszę o pomoc pozdrawiam
Posiadam dwa liczniki z golfa 4 Pierwszy: 1J0 920 826K i ze Skody Octavi 1 drugi: 1U0 920 841C
na tym pierwszym działa prędkościomierz po CAN i VCDS widzi prędkość
zmieniłem wpis w adresie 0x065 na ABS i na liczniku wyświetla prędkość ale w VCDS nie
gdzie jeszcze muszę zmienić wsad żeby to zadziałało?
Proszę o pomoc pozdrawiam