Wytarty wałek a pompowtrysk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Wytarty wałek a pompowtrysk
Oczywiście ze sprawdzę. Zadałem pytanie czy Jest taka możliwość zeby wytarty wałek powodował takie wskazania pompowtryskow. Twoja odpowiedz w niczym mi nie pomogła.
Oczywiście ze sprawdzę. Zadałem pytanie czy wytarty wałek może powodować takie wskazania pompowtryskow? Twoja odpowiedz w niczym mi nie pomogła.
Troszkę głupie pytanie. Skoro wytarta jest krzywka to też nie dusi odpowiednio na pompke to logiczne że wydajność pompki też idzie mocno w dół.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
z tym, że z mojego doświadczenia najczęściej i najbardziej wycierają się krzywki od szklanek niemniej wpływa to na korekcje pompek
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Tak bo od napędu pompek jest dźwigienka z rolka. Ale i rolka się w tej dzwigience psuła a to niestety niszczylo krzywkę walka. Co by się nie spsulo to zmniejsza się wydajność pracy na danym garze.
Bardzo dziekuje za odpowiedzi. W poniedziałek wyjmuje wałek ciekaw jestem w jakim jest stanie.
Witam serdecznie . Wałek wymieniony szklanki panewki auto jeździ jak nowe , zero dymu pali elegancko. Ale jest jeden problem. Nalalem oleju 3/4 stanu przejechałem 600km a na bagnecie mam 1 centymetr ponad stan. Co może być przyczyna?????
Dodam jeszcze ze ściągałem paliwo ze zbiornika i było ciemne . Podejrzewam pompę vacum.
Może być tzw simering w tandemie. Zależy czy luk czy Bosch są różnej wielkości. Czasem pomaga nawet rozebranie, wyczyszczenie oski papierkiem 2000.