zaciski Denckermann - co sądzicie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: zaciski Denckermann - co sądzicie
No nie chce nie chce , rozmawiałem z nim nadal uparcie twierdzi żebym założył coś nowego a nie robił regeneracji .... z tego co piszecie zaczynam tracić wiarę mechaników . Z ciekawości zadzwoniłem do pobliskiego sklepu z pytaniem co założyć w dobrej cenie . Sprzedawca na szybko podał mi tego Denckermana , Kamoke, SKV , ATE o którym pisałeś w ofercie nie mają .
- plusbear
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf IV 1.9
- Silnik: TDI
Denckermanna możesz sobie odpuścić, teściu miał zaciski tej marki bo jak to powiedział "brzmi niemiecko to dobrze" jak szybko to powiedział tak szybko zacisk zaczął przeciekać.kosskoss pisze: ↑śr sty 13, 2021 10:59No nie chce nie chce , rozmawiałem z nim nadal uparcie twierdzi żebym założył coś nowego a nie robił regeneracji .... z tego co piszecie zaczynam tracić wiarę mechaników . Z ciekawości zadzwoniłem do pobliskiego sklepu z pytaniem co założyć w dobrej cenie . Sprzedawca na szybko podał mi tego Denckermana , Kamoke, SKV , ATE o którym pisałeś w ofercie nie mają .
Poszukaj kogoś innego bo jak się czyta że,,mechanik" nie potrafi zrobić zacisków z przodu to jest nieporozumienie. Zrobienie tych zacisków co masz jest pewniejsze i nawet i tańsze niż kupno nowych.
Te marki chińskie to powinni zabronić zakładać. Tu o bezpieczeństwo się rozchodzi.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Niestety era wymieniaczy to sprawiła albo zalew części rozleniwił ludzi.
Powiedziałem temu "wymieniaczowi" co ludzie mówią na jego temat ! Zrobił się czerwony ...uniósł się dumą i powiedział , żebym jutro wstawił auto i że ręczy że będę zadowolony . z ciekawości zobaczę co mu z tego wyjdzie
Ale tak szczerze to większość firm mniejszych czy większych ma swoje produkcje w chinach. Nie ma co się oszukiwać Ostatnio nawet trafiłem na artykuł, że chińczyki chcą własne słońce wyprodukować
Nie chodzi o miejsce/usytuowanie danej fabryki tylko o kraj pochodzenia danego sprzętu. Z nazwy może niby uchodzić że coś jest niemieckie czy angielskie a i tak jest to chińczyk. Jeszcze nic bym nie miał do Chińczyków bo oni potrafią dobre rzeczy robić tylko to że jest to szajs niezbyt precyzyjnie wykonany. Niekiedy już nawet odrazu po założeniu już niewłaściwie pracuje. W pracy rozładowujemy kontenery coprawda z innym materiałem ale tak sto z Indii gdzie to towar jest pierwsza klasa i z Chin tak że 300 kontenerów i towar jest że rak powiem jakości średniej. Średniej ale jest to masówka nastawiona na duże ilości i się przymyka oko poprostu.
Nie ma to jak urażona duma. Oby tylko nie wystawił ci rachunku ....x3 za tą honorową usługę.
Poczytałem trochę w internecie i po moich przygodach założyłem jednak nowe zaciski . Dużo ludzi polecało zaciski SKV i na nie się zdecydowałem . Najwyżej będę pisał jak coś będzie z nimi nie tak .
Nie rozumiem co wy macie z tymi chińczykami. Jak pisałem wszystko teraz jest z Chin, może jakieś doświadczenie przykre z dzieciństwa macie, nie wiem, nie wnikam. A co do SKV to już jakiś czas temu montowałem co prawda nie zacisk tylko zamek i sprawuje się ok.
Nie chodzi o kraj produkcji tylko o kraj pochodzenia i jego jakość. Piasty do tourana akurat z tej marki to są bardzo kiepskie.
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2021 11:09 przez wesol, łącznie zmieniany 1 raz.