Witam,
szukam auta na projekt 250+ koni, a może i będę atakować 300 i w oko wpadł mi taki Golf GTI
https://www.olx.pl/d/oferta/golf-4-1-8t ... derIndex=7
Co sądzicie? Myślałem też nad Octavią lub A3 ale Golf jakiś taki konkretniejszy, do tego 5 drzwi a np A3 tylko 3-drzwiowe z tego okresu.
Trochę martwi mnie ten przebieg ponad 300 tysięcy i mało informacji.
W sumie igły nie szukam chodzi o stan jednostki
Pytanie do znawców lepiej szukać 1,8T czy 1,9 tdi 150 np?
Golf 1,8T Turek pod projekt 250+
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: Golf 1,8T Turek pod projekt 250+
Jeżeli Twój budżet to te 8 tys to raczej zdrowego ARL-a nie znajdziesz, z resztą pozostałe 1,9 tdi też nie będzie w idealnym stanie, stare auta, grube przebiegi itd. Sprawdziłbym stan silnika, kompresję jak myślisz o modzeniu, bo te auta często są zarżnięte.
Octavię podejrzewam da radę dorwać w lepszym stanie. A odnośnie ogłoszenia to sporo wyświetleń i nikt nie kupuje. Poducha się świeci, pewnie jakieś grubsze przygody były i ktoś nie wykasował lub coś z napinaczem itd, chyba że podczas sprzątania ktoś gdzieś zahaczył też tak bywa.
Dopytaj co było robione w ostatnim czasie, kiedy olej zmieniany, rozrząd czy łańcuszek też.
Swoją drogą zastanów się czy to wszystko się opłaca, 300 koni na ośce?
Octavię podejrzewam da radę dorwać w lepszym stanie. A odnośnie ogłoszenia to sporo wyświetleń i nikt nie kupuje. Poducha się świeci, pewnie jakieś grubsze przygody były i ktoś nie wykasował lub coś z napinaczem itd, chyba że podczas sprzątania ktoś gdzieś zahaczył też tak bywa.
Dopytaj co było robione w ostatnim czasie, kiedy olej zmieniany, rozrząd czy łańcuszek też.
Swoją drogą zastanów się czy to wszystko się opłaca, 300 koni na ośce?