[Diesel] Wyciszacz popychaczy Liqui Moly Hydro Stossel Additiv
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[Diesel] Wyciszacz popychaczy Liqui Moly Hydro Stossel Additiv
Witam. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z wyciszaczem popychaczy Liqui Moly Hydro Stossel Additiv w swoim TDi? Czy słychać jakąś poprawę w pracy silnika?
-
- Gadatliwa bestia
[Diesel] Re: Wyciszacz popychaczy Liqui Moly Hydro Stossel Additiv
Ja wlewałem do 1.4 16V benzyniaka bo jeszcze nie znając tego silnika myślałem, ze to kasatory stukają - stukały tłoki w cylindrach . Wiec nie wiem czy wycisza prace popychaczy - kolega potem jak rozbierał silnik mówił, ze elementy były "lepkie" w palcach , wiec pewnie działa to jak swego rodzaju zagęszczacz. Zaszkodzić pewnie nie zaszkodzi bo firmą nie jest firma "krzak" i jej środki działają.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
W moich samochodach od lat stosuję dodatek do oleju MOS2 Liqui Moly i silnik pracuje znacznie ciszej, dolewam po wymianie oleju, już na rozgrzanym silniku. Ostatnio kupiłem czysty MOS2 w proszku, efekt ten sam, a cena znacznie niższa.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Moim zdaniem ten dodatek nie tyle co zagęszcza olej, ale zwiększa jego polarność tzn. przylega/przykleja się do powierzchni. W ten sposób nie wycieka z kasatorow.