Nowy samochód silnik benzynowy
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Nowy samochód silnik benzynowy
Dzień dobry wszystkim,
Od dłuższego czasu chodzi za mną zmiana samochodu osobowego. Jeżeli chodzi o marki to na początku Audi, Seat czy też Cupra bo z tego co pamiętam już to osobna marka bądź Volkswagen. Hatchback bądź Kombi, problem polega w mojej niewiedzy dotyczącej silników benzynowych z obecnych technologii. Jakie silniki są warte uwagi? Na pewno chciałbym żeby pojazd miał nazwijmy to pazur bo zakup byłby na 5 lat.
Z góry dziękuje za przydatne informacje
Od dłuższego czasu chodzi za mną zmiana samochodu osobowego. Jeżeli chodzi o marki to na początku Audi, Seat czy też Cupra bo z tego co pamiętam już to osobna marka bądź Volkswagen. Hatchback bądź Kombi, problem polega w mojej niewiedzy dotyczącej silników benzynowych z obecnych technologii. Jakie silniki są warte uwagi? Na pewno chciałbym żeby pojazd miał nazwijmy to pazur bo zakup byłby na 5 lat.
Z góry dziękuje za przydatne informacje
Re: Nowy samochód silnik benzynowy
W dzisiejszych czasach to już raczej nie ma zbytniego wyboru. Wszystko na bezpośrednim wtrydku, zmienne fazy itd.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Era tanich silników Pb już się skończyła, dzisiejsze z GPF, z uwarstwionym wtryskiem bezpośrednim, DKZ itd... już dorównują a może i przewyższają koszty eksploatacji względem TDI
- doggie
- V.I.P.
Może jak ma być coś trwałego i nie jakiegoś super zaawansowanego to poszukaj sobie może Mazde III 2,0.
- doggie
- V.I.P.
Jej pięta Achillesowa to ciągle korozja, co prawda wszystkie Mazdy na Europę w Antwerpii po przypłynięciu z przechodzą dodatkowe zabezpieczenie antykorozyjne ale "normalne" auta takiego zabiegu nie potrzebują
A jak definiujesz „pazur” i budżet? Nowka? Co masz teraz? To forum golfa. 1,4 tsi z tych na pasku śmiało mogę polecić. Ale 125 koni to po np. wolnossącym 1,4 90KM to będzie rakieta, a po jakimś V8 muł, co go pchać trzeba. Poza tym wiele nowych silników 5 lat i jakieś 150.000km przeleci bez problemu. A, i jeszcze jedno w sprawie pazura - mandaty mają zdrożeć.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
No przecież jeżeli to byc cos dobrego i z pazurem to wybór jest oczywisty - GTI
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- doggie
- V.I.P.
Nie tylko GTI, jest S3, RS3, S4 .... Leon Cupra itp... Focus ST, Megane R.S. itp... Samochód nowy czy używany bo w temacie napisane jest "nowy". Bez założonych kryteriów cenowych to pisanie dla pisania,
No właśnie obecnie pojazdem, który mi służył do codziennego przemieszczania się w celach firmowych / prywatnych jest Mercedes Klasa E400d niestety jakość wykonania pojazdu po prostu powoduje u mnie rozkładanie rąk. Wymieniałem model dwa razy wcześniej wziąłem w wynajmie oznaczenie E220d to już pomyłka pod względem silnika. Przed zakupem na firmę tego pojazdu jeździłem niczym specjalnym ale BMW E90 335d i byłem zadowolony ale teraz chciałbym posmakować coś innego i chodzi za mną coś w silniku benzynowym. Gdzieś tam miałem na oku m.in. Golfa R obecnej generacji ale przyznam się, że nie mam wiedzy żadnej na temat benzyn. Budżet jaki mogę przeznaczyć przy zakupie na firmę na chwilę obecną to około 430 tysięcy łącznej wartości pojazdu. Co prawda samochód będzie miał swoje dni przestoju bo zajmuje się transportem ale też chyba każdy tak ma, że chciałby mieć jakąś zabawkę. Przed Audi miałem Seata Leona 2006 rok z silnikiem 1.8T i seryjną mocną 225KM oczywiście później był coś tam podciągnięty i dawał dużo radości ale przyszedł moment, że trzeba było się rozstać.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Można kupic za połowę tej kwoty...
Za kwotę wymienioną- RS4
Za kwotę wymienioną- RS4
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Fajną opcją jest Ford Mustang 5,0 V8 460 koni , napęd tył, także jako taka droga zabawka idealny.
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
W tym budżecie brałbym Tiguana R-Line 2.0 TDI 240PS a jak nie lubisz diesla to jakies 2.0 TSI i zostanie jeszcze 200tyś w kieszenie, jeśli to dla Twojej firmy zbyt mały miesięczny koszt, to weź leasing na 2-3 lata i raty będą podobne.