[mk7] 1.4 tsi konsumpcja paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk7] 1.4 tsi konsumpcja paliwa
Witajcie forumowicze.
Od niedawna jestem właścicielem vw golfa VII kombi1.4 tsi o mocy 150 kucyków. Autko generalnie fajne prócz tego że jego spalanie jest wysokie, niby pokazuje w granicach 6-6,5l/100km ale jednak
paliwo znika w oczach, coś jest nie tak. Nie wiem może jestem przyzwyczajony do poprzedniego golfa VI w dieslu, który palił odczuwalnie mniej.
Jestem ciekaw opinii użytkowników golfa 7 1.4tsi kombi jakie jest spalanie w waszych siódemkach? Dodam że po napełnieniu baku do pełna pokazuje mi że auto przejedzie 840km, tutaj nie ma szans zrobić tyle km.
Od niedawna jestem właścicielem vw golfa VII kombi1.4 tsi o mocy 150 kucyków. Autko generalnie fajne prócz tego że jego spalanie jest wysokie, niby pokazuje w granicach 6-6,5l/100km ale jednak
paliwo znika w oczach, coś jest nie tak. Nie wiem może jestem przyzwyczajony do poprzedniego golfa VI w dieslu, który palił odczuwalnie mniej.
Jestem ciekaw opinii użytkowników golfa 7 1.4tsi kombi jakie jest spalanie w waszych siódemkach? Dodam że po napełnieniu baku do pełna pokazuje mi że auto przejedzie 840km, tutaj nie ma szans zrobić tyle km.
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
[mk7] Re: 1.4 tsi konsumpcja paliwa
Na spalanie składa się bardzo bardzo wiele czynników. Mogę ci podać swoje spalanie 1.4 125km, z ponad 50 tysięcy przejechanych kilometrów. Wynosi ono 6.4. Są to dane nie z wyświetlacza tylko z dystrybutora. Są tu zarówno przejazdy do pracy, jak i wyjazdy na wakacje. 90 procent przebiegu to miasto.
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
O jakich czynnikach piszesz? Masz sposób jakiś żeby dokładnie sprawdzić ile pali?
Zastanawiam się nad zagazowaniem golfa, jednak przy mojej jeździe (12tyś rocznie) chyba wydaje się kiepskim pomysłem to raz, a dwa nie wiem jak te silniki znoszą przeróbkę?
Tdi fsi to słaby pomysł na LPG.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
[mk7] Re: [mk7] Re: 1.4 tsi konsumpcja paliwa
Przy dotrysku paliwa i stosunkowo niewielkim spalaniu to niewarta skórka wyprawki.Bajerniak pisze:Zastanawiam się nad zagazowaniem golfa, jednak przy mojej jeździe (12tyś rocznie) chyba wydaje się kiepskim pomysłem to raz, a dwa nie wiem jak te silniki znoszą przeróbkę?
No właśnie, czytałem teraz że kiepsko te tsi znoszą gaz, poza tym pobierają benzynę jak go trochę przyciśniemy. Reasumując to te golfy 7 mają za małe pojemności baku paliwa, skoro mój pali w granicach 7l/100 przy normalnej jeździe to bak powinien być 55-60l. Przy zatankowaniu do pełna pokazuje mi 840km, oczywiście sprawdzę to na swój sposób ale myślę że nawet tyle auto nie przejedzie na pełnym baku.
Chyba pobierają benzynę cały czas razem z LPG. A przynajmniej tak powinno być przy wtrysku bezpośrednim.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Zgadza się, zatem takie przerobienie jest mało sensowne z punktu widzenia oszczędności.
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Czynniki to ilość jazdy miasto/trasa, prędkości, ale najbardziej to po prostu styl jazdy "ciężkośc stopy"
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
-
- Nowicjusz
- Auto: Mk 7 variant 1.4 white 2013
- Silnik: chpa
Też się podzielę spalanie z 35 tys km. Ok 6.5 litra na 100 km, dla mnie rewelacja
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7 Variant 1,4 TSI 125km, Manual
Cześć. U mnie na wyświetlaczu 6,4L/100km przy jeździe mieszanej ale z przewagą miasta. Myślę że 70-75% to miasto.