[mk4] Zardzewiała listwa od uszczelki szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Zardzewiała listwa od uszczelki szyby
Witam , mam takie pytanie, otóż uszczelka szyby w tylnich drzwiach na dole jest cała pofałdowana , domyślam sie że to ta listwa pod uszczelka zardzewiała. Chciałbym to zrobić , czy można wymienić sama ta listwe, czy trzeba kupic cała uszczelke szyby . Jesli listwe to jak sie to nazywa, moze ktos pomoze jakims linkiem ?
[mk4] Re: Zardzewiała listwa od uszczelki szyby
Hej sorry za zwłoke, chodzi o ta dolna czesc uszczelki, choc na zdjeciu nie widac tego pofaldowania . Ktos juz sciagal ta uszczelke, co tam jest pod nia ? Sa do kupienia jakies listwy zgarniajace, to jest to samo ?
panowie o ta czesc chodzi https://volkswagenclassicparts.pl/pl/p/ ... Bora/26999 wymienial ktos ?
Z Bory nie będzie pasować, bo ma inny kształt tylnych drzwi.
Jeśli chodzi o mocowanie lewej tylnej uszczelki (uszczelka zgarniająca), to będzie Cię interesować część o numerze 1J6839471D (o ile masz Hatchbacka, bo na zdjęciach nie widać). Numer części dla Varianta to 1J9839471D.
Wydaje mi się, że jeśli coś skorodowało to drzwi, bo ta część przecież jest plastikowa, ale musiałbyś to sprawdzić demontując uszczelkę.
Uszczelka zgarniająca wygląda następująco:
Jeśli interesowałaby Cię wymiana tej gumowej uszczelki szyb, to występuje ona jedynie jako cała kompletna uszczelka, góra i dół. Dla HB numer 1J6839431C, dla Varianta 1J9839431B.
Przy okazji demontażu możesz też wymienić sobie ten mały trójkąt obok pionowej listwy, bo widać że skorodował - 1J4839415A
Jeśli chodzi o mocowanie lewej tylnej uszczelki (uszczelka zgarniająca), to będzie Cię interesować część o numerze 1J6839471D (o ile masz Hatchbacka, bo na zdjęciach nie widać). Numer części dla Varianta to 1J9839471D.
Wydaje mi się, że jeśli coś skorodowało to drzwi, bo ta część przecież jest plastikowa, ale musiałbyś to sprawdzić demontując uszczelkę.
Uszczelka zgarniająca wygląda następująco:
Jeśli interesowałaby Cię wymiana tej gumowej uszczelki szyb, to występuje ona jedynie jako cała kompletna uszczelka, góra i dół. Dla HB numer 1J6839431C, dla Varianta 1J9839431B.
Przy okazji demontażu możesz też wymienić sobie ten mały trójkąt obok pionowej listwy, bo widać że skorodował - 1J4839415A
Kolego w tej gumowej uszczelce zewnetrznej jest metal w srodku i on pewnie skorodowal.Jedz na szrot i kupisz za flaszke te uszczelki.
Mariusz
Hej dzieki panowie, wlasnie o Bore mi chodzi, i te trojkaty juz mam na wymiane ale chcialem sie od razu zajac ta uszczelka, myslalem ze to ta listwa zgarniajaca rdzewieje, ale sie okazuje ze to w uszczelce jest metal. Masz kolego nr czesci tej uszczelki szyby od lewego tylu, Vw Bora Sedan 99 rok.
Dlatego takie informacje podaje się na początku, najlepiej uzupełnij dane o aucie w ustawieniach profiluAdiś pisze: ↑sob cze 26, 2021 16:08Hej dzieki panowie, wlasnie o Bore mi chodzi, i te trojkaty juz mam na wymiane ale chcialem sie od razu zajac ta uszczelka, myslalem ze to ta listwa zgarniajaca rdzewieje, ale sie okazuje ze to w uszczelce jest metal. Masz kolego nr czesci tej uszczelki szyby od lewego tylu, Vw Bora Sedan 99 rok.
Numer uszczelki szyby do Bory Sedan lewy tył: 1J5839431C
No niestety , nowa do Bory 1123 złote , a do Golfa na allegro 165zl