Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Vwolf86
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2002r.
- Silnik: 1.9
- Kontakt:
Re: Kącik posiadaczy MK4
Taki sam nr sensoru masz? A czujnik siedziska prawego?
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Hej. Może w te lato podejmę się montażu klimatronika zamiast zwykłej klimy. Mam cały "kombajn" oraz wiązke kompletną z golfa 99-00r. Panel ten krótki, wtyczki od nawiewów na 17pin i 12pin. Mogą wystąpic jakieś problemy z działaniem tego? Bo mój g4 to końcówka 2001r "poliftowy" z canem, licznik immo3. Ktoś tu montował to? Że starego golfa do nowszego?
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
W polifcie był tylko jeden czujnik więcej. Pinologię wtyczek t17 i t12 i tak będziesz przeglądał przy zmianie zwykłej klimy na climatronic...to porównaj też przed i polift. Po przejrzeniu schematów nie powinieneś mieć problemów. Z tego co pamiętam to nie było żadnych różnic jeśli o CAN chodzi.
Nie wiem jakby zachował się poliftowy panel w połączeniu z przedliftowym kombajnem. Co zauważyłem jeżdżąc autami z przed i polifotwym climatroniciem...w przedlifcie rzadziej zmieniam temperaturę podczas dłuższej podróży.
Nie wiem jakby zachował się poliftowy panel w połączeniu z przedliftowym kombajnem. Co zauważyłem jeżdżąc autami z przed i polifotwym climatroniciem...w przedlifcie rzadziej zmieniam temperaturę podczas dłuższej podróży.
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Hey, a sterownik air masz taki sam nr jak mój? 1C0 909 605 A? Mam drugi taki sterownik w ręce, patrzyłem i są na wtyku te piny 61 i 62. Czujnik siedziska pasażera i zapinki na jednym kablu jest?Qto pisze: ↑pt kwie 15, 2022 12:09W polifcie był tylko jeden czujnik więcej. Pinologię wtyczek t17 i t12 i tak będziesz przeglądał przy zmianie zwykłej klimy na climatronic...to porównaj też przed i polift. Po przejrzeniu schematów nie powinieneś mieć problemów. Z tego co pamiętam to nie było żadnych różnic jeśli o CAN chodzi.
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- Qto
- _
- Kontakt:
Nie ma czujników siedziska, nie pamiętam numerów sterownika poduch ale z roczników wychodzi ze powinno być to samo
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
A wgrywał tu ktoś wsad do sterownika air bag? Wiem że się da. Po lini k.
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- Qto
- _
- Kontakt:
No właśnie pytanie czy wsady są takie same. Bi jak wiadomo komfort może mieć taki sam numer a w innym aucie działał nie będzie i kodowaniem nie da się tego ogarnąć tylko w eepromie trzeba grzebać
Vag eeprom programmer chyba może odczytać wsad poduch...nigdy nie próbowałem bo nie znałem żadnych modów do wprowadzenia
Vag eeprom programmer chyba może odczytać wsad poduch...nigdy nie próbowałem bo nie znałem żadnych modów do wprowadzenia
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Podobno wsady da się pobrać i wgrać. Przecież da się je nawet zresetować po wypadku i moduł jest znowu sprawny. Ale nigdzie nie ma info o pinologii. Jak by wsad z wersji USA wgrał? Mam sterownik z wiazką zapinki kierowcy i wyłącznikiem airbag pasażera z altei XL 07r. W samym module układ pinów wygląda podobnie tylko wtyk jest lekko zaokrąglony i wtyczka z g4 nie pasuje. Zobaczę na wiazke czy zapinki pasa też są na pinie 61 lub 62.Qto pisze: ↑pt kwie 15, 2022 19:37No właśnie pytanie czy wsady są takie same. Bi jak wiadomo komfort może mieć taki sam numer a w innym aucie działał nie będzie i kodowaniem nie da się tego ogarnąć tylko w eepromie trzeba grzebać
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
W autodacie była pinlologia z tego co pamiętam do sterownika 1C0Vwolf86 pisze: ↑sob kwie 16, 2022 00:18Podobno wsady da się pobrać i wgrać. Przecież da się je nawet zresetować po wypadku i moduł jest znowu sprawny. Ale nigdzie nie ma info o pinologii. Jak by wsad z wersji USA wgrał? Mam sterownik z wiazką zapinki kierowcy i wyłącznikiem airbag pasażera z altei XL 07r. W samym module układ pinów wygląda podobnie tylko wtyk jest lekko zaokrąglony i wtyczka z g4 nie pasuje. Zobaczę na wiazke czy zapinki pasa też są na pinie 61 lub 62.Qto pisze: ↑pt kwie 15, 2022 19:37No właśnie pytanie czy wsady są takie same. Bi jak wiadomo komfort może mieć taki sam numer a w innym aucie działał nie będzie i kodowaniem nie da się tego ogarnąć tylko w eepromie trzeba grzebać
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Jest w autodacie, ale do wersji EU. Potrzeba mi do US żeby były pinout do obu zapinek i wyłącznika podusi pasażera.sebekgolf pisze: ↑sob kwie 16, 2022 10:27W autodacie była pinlologia z tego co pamiętam do sterownika 1C0Vwolf86 pisze: ↑sob kwie 16, 2022 00:18Podobno wsady da się pobrać i wgrać. Przecież da się je nawet zresetować po wypadku i moduł jest znowu sprawny. Ale nigdzie nie ma info o pinologii. Jak by wsad z wersji USA wgrał? Mam sterownik z wiazką zapinki kierowcy i wyłącznikiem airbag pasażera z altei XL 07r. W samym module układ pinów wygląda podobnie tylko wtyk jest lekko zaokrąglony i wtyczka z g4 nie pasuje. Zobaczę na wiazke czy zapinki pasa też są na pinie 61 lub 62.Qto pisze: ↑pt kwie 15, 2022 19:37No właśnie pytanie czy wsady są takie same. Bi jak wiadomo komfort może mieć taki sam numer a w innym aucie działał nie będzie i kodowaniem nie da się tego ogarnąć tylko w eepromie trzeba grzebać
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- Qto
- _
- Kontakt:
Zapinki podałem przecież. Wyłącznik poduch zerknę jutro...ale też zależy jaki masz wyłącznik. Ja miałem kilka i ten który najbardziej pasował mi do schowka miał w sobie rezystor i wystarczyło kabelki od wylacznika złączyć odpowiednio z kabelkami od poduchy i ta jest rozłączana beż info na desce (taki też schemat znalazłem do jakiegoś auta - pewnie do takiego z jakiego był wyłącznik), po prostu sa dwa obwody przelaczane kluczykiem...jeden idzie przez poduchę a drugi przez rezystor. Czy taki wyłącznik podłączany pod sterownik dałby info na szafie nie zdążyłem sprawdzić a tez bylo w planach...ale jak wyłączałem poduchę vcds, to miałem info przy włączaniu zapłonu.
Jaki masz ten wyłącznik? Jaka wtyczka i ile kabelków z niej wychodzi?
Jaki masz ten wyłącznik? Jaka wtyczka i ile kabelków z niej wychodzi?
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Jutro zobaczę. Chyba znalazłem schemat USA. Na zapinki. Są tam te piny 61 i 62 co podałeś. Zobacz jaki masz nr tego air. Czy 1c0909605? I czy peogramowanie taki kod VW5.
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Przecież to auto produkowane było w EU. Na pewno nie zrobili jakiejś kompletnej magii z powodu tego, że auto poszło na USA. 90% rzeczy będzie tak samo jak na nasz rynek. Przerobienie np. kluczyka scyzoryka na taki USA to dolutowanie 1 lub 2 przycisków (zależy czy masz scyzoryk z 2 guzikami czy już z 3), do tego bodaj jakiś rezystor + zrobienie kodowania i wszystko działa. Różnice typu zderzak przedni czy tylny wynikają tylko i wyłącznie ze specyfikacji dotyczącej bezpieczeństwa jeśli chodzi o przód, czy wielkości tablicy jeśli chodzi o tył. Obrysy? Praktycznie bez większe ingerencji w elektrykę to jest zrobione.
Np. A8 D3 jak szło na USA to miało skrzynię 6HP która od tej na EU różniła się .... misą olejową i uszczelką. A to z kolei podyktowane było tym, że większą ilością śrub ta misa była przykręcana niż na rynek EU. I tyle. Bebechy w skrzyni były te same, sterowniki te same.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss