[mk7] Cieknący dach - Podsufitka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[mk7] Cieknący dach - Podsufitka
Witam,
Od niedawna zaczął narastać problem przeciekania dachu w tylnej części VW Golf VII Variant.
Przeciek ukazuje się tylko w tylnej części tuż przy tylnej klapie bardziej po lewej stronie. Jednak podsufitka robi się mokra aż prawie do końca strony prawej.
Oprócz tego kapiąca woda z podsufitki kapie i zatrzymuje się na rolecie bagażnika właśnie z lewej strony.
Przeciek widoczny jest podczas mocnych lub obfitych opadów, a ostatnio podczas roztopu zalegającego śniegu na dachu.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Próbowałem zlokalizować uszkodzenie uszczelek bagażnika ale nic niepokojącego nie widać.
Możliwe, że lewe tylne mocowaniu relingu gdzieś się rozszczelniło?
Jak mogę zidentyfikować przeciek?
Jest gdzieś dostępna instrukcja demontażu podsufitki? Jestem w stanie w prosty sposób zdjąć podsufitkę a przynajmniej w tylnej części ale spróbować zlokalizować przeciek?
Nie mam doświadczenia z mechaniką samochodową, jednak wielokrotnie samodzielnie próbowałem dokonać usterek. Nie posiadam również specjalistycznych narzędzi.
Jest możliwość identyfikacji i naprawy takiego przecieku samodzielnie?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Auto to benzyna Golf VII 1.4 (125KM) Variant, rok produkcji 2016.
Od niedawna zaczął narastać problem przeciekania dachu w tylnej części VW Golf VII Variant.
Przeciek ukazuje się tylko w tylnej części tuż przy tylnej klapie bardziej po lewej stronie. Jednak podsufitka robi się mokra aż prawie do końca strony prawej.
Oprócz tego kapiąca woda z podsufitki kapie i zatrzymuje się na rolecie bagażnika właśnie z lewej strony.
Przeciek widoczny jest podczas mocnych lub obfitych opadów, a ostatnio podczas roztopu zalegającego śniegu na dachu.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Próbowałem zlokalizować uszkodzenie uszczelek bagażnika ale nic niepokojącego nie widać.
Możliwe, że lewe tylne mocowaniu relingu gdzieś się rozszczelniło?
Jak mogę zidentyfikować przeciek?
Jest gdzieś dostępna instrukcja demontażu podsufitki? Jestem w stanie w prosty sposób zdjąć podsufitkę a przynajmniej w tylnej części ale spróbować zlokalizować przeciek?
Nie mam doświadczenia z mechaniką samochodową, jednak wielokrotnie samodzielnie próbowałem dokonać usterek. Nie posiadam również specjalistycznych narzędzi.
Jest możliwość identyfikacji i naprawy takiego przecieku samodzielnie?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Auto to benzyna Golf VII 1.4 (125KM) Variant, rok produkcji 2016.
[mk7] Re: Cieknący dach - Podsufitka
ma szyberdach?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Nie,
Wyciek i tak jest na samym tyle dachu kombi i tam jest żółta plama prawie na całej szerokości na podsufitce.
Nie posiadam także płetwy do radia.
Wyciek i tak jest na samym tyle dachu kombi i tam jest żółta plama prawie na całej szerokości na podsufitce.
Nie posiadam także płetwy do radia.
no to zostają przelotki przewodów do klapy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Nowicjusz
Niestety niewiele mówi mi informacja o przelotkach
Gdzie je znajdę? Jak wyglądają? Jak sprawdzić w nich przeciek?
Gdzie je znajdę? Jak wyglądają? Jak sprawdzić w nich przeciek?
Przelotki czyli uszczelnienia tam gdzie przechodzą wiązki przewodów do klapy bagażnika. Na ogół są w okolicy zawiasów.
-
- Nowicjusz
Sprawdzałem to już. Wszystko jest ok. Nie żadnych pęknięć an8 rozszczelnień.