[mk4] kluczyk wymiana baterii

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wicher102
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk4] Re: kluczyk wymiana baterii

Post autor: wicher102 » śr lis 06, 2024 01:20

Niestety nie zdziałało. Zrobiłem w ten sposób: włączyłem zapłon zapasowym kluczykiem (pozbawionym pilota), kluczykiem który miał być programowany zamknąłem z grota drzwi od strony pasażera (przekręcając kluczyk trzymałem na pilocie przycisk "zamykania" a następnie puściłem go na 3 sekundy i znowu nacisnąłem). Następnie przekręciłem kluczyk do pozycji "wyjęcia" z zamka i go wyjąłem. Próba otwarcia z pilota jednak nie zadziałała. Wiec bardzo możliwe, że jednak wina lutów na pilocie

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » czw lis 07, 2024 22:59

Miałeś auto odpalić a drugim klyczykiem zamknąć drzwi kierowcy grotem w zamku. Po tym fakcie wciskasz guzik na pilocie. Nie wciskasz i trzymasz ileś sekund tylko raz klikasz i auto powinno jeśli masz alarm fabryczny trabnac klakson em i masz zaprogramowany pilot radiowy. Można tak doporogramowac zdaje się 5 pilotów.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

rafal4610
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: rafal4610 » pt lis 08, 2024 18:33

W Alhambrze jakoś inaczej to sie robiło. Na pewno bez odpalania. Zasuwało sie mechanicznie i wciskało przycisk chyba

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » pt lis 08, 2024 23:05

Tak alhambra Sharan ma inaczej. Rób jak mówiłem.

Awatar użytkownika
wicher102
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wicher102 » ndz lis 10, 2024 02:27

wesol pisze:
czw lis 07, 2024 22:59
Miałeś auto odpalić a drugim klyczykiem zamknąć drzwi kierowcy grotem w zamku. Po tym fakcie wciskasz guzik na pilocie. Nie wciskasz i trzymasz ileś sekund tylko raz klikasz i auto powinno jeśli masz alarm fabryczny trabnac klakson em i masz zaprogramowany pilot radiowy. Można tak doporogramowac zdaje się 5 pilotów.
Ok, ale mam nacisnąć po zamknięciu drzwi grotem przycisk na pilocie jak klucz jest w pozycji "zamkniętej"? Czy zamykam, przekręcam klucz w drzwiach do pozycji "neutralnej" i dopiero naciskam guzik (przycisk zamknięcia na pilocie)?

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » pn lis 11, 2024 18:09

Tak zamykasz drzwi grotem wyciągasz nawet ten grot z auta i naciśnięcie guzika na pilocie powoduje douczenie pilota radiowego do centralki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk4 (1997 - 2005)”