Kącik posiadaczy variantów
Moderator: VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Arteon
- Silnik: DNNA
Re: Kącik posiadaczy variantów
Do bujania się cabrio silnik ten wystarczy w zupełności.Cabrio nigdy się nie starzeje praktycznie zawsze zwraca uwagę:). Wiadomo Kuba mieszkamy w aglomeracjach gdzie jest duży ruch i nie popędzi nigdzie bo korki, albo jakieś odcinkowe pomiary lub nieoznakowane auta latają po obwodnicach - jak się chcę szybciej to trzeba uważać. Takie V8 5 litrowe pod maską wiadomo jest kozak ale to inny pieniądz trzeba położyć...Tesla do codziennej jazdy wokół komina tak idealne auto i te przyspieszeniephanteon pisze: ↑śr lis 20, 2024 13:26Piec najprostszy z możliwych - 1.8 Kompressor z 5 biegowym automatem. Połączenie idealne do zakresu prędkości dla jazdy bez dachu - 50-80, więcej nie trzeba i robię może jakieś groszowe przebiegi. Owszem chętnie przygarnąłbym 500tkę, ale ceny już są kosmiczne. V6tki nie jadą i mają kilka solidnych bolączek konstrukcyjnych, w które nie chce mi się bawić. A do tego - akurat 1.8 był na rynku .
Mercedesy są fajne, mają coś w sobie - choć bardziej te co są już pełnoletnie i użytkowanie tego jako daily mija się z celem i sensem. Ujeżdzamy jako dupowóz Teslę i jest idealna - zasuwa, jeździ za darmo, jestem fanem elektryków i na prawdę Tesla jest fajna i przemyślana. Do tego mimo podstawowej wersji uwielbiam łoić 95% aut spod świateł - mierzyłem i wychodzi 5,9 do paki.
U mnie na liczniku lada chwila wbije 40tys.km, ale z tyłu klocki zjechane praktycznie do zera a przód zapaliła się kontrolka że też do wymiany - szybko się zużyły.