turbo do silnika 2.0 vw vento
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- mendrek
- Ma gadane
turbo do silnika 2.0 vw vento
witam ma w tej chwili vw vento i chcialbym wstawic do niej soft turbo tak do 0,6 bara i zastanawiam sie nad uturbieniem tego silniczka i teraz chcialbym sie dowiedziec gdzie bym mogl oddac swój samochodzik znaczy do jakiej firmy zeby mi to zrobili i chcialym sie dowiedziec jaka moc bym mogl uzyskac z tego silnika z takim doladowaniem prosze o odpowiedz i ile bym musial zaplacic zeby to zrobili jestem nowym na forum
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mozesz do mnie dac taki silnik do przerobki bezpieczna moc to 220 koni koszt calosci wraz z nowym wydechem oraz z remontem silnika( niestety niezbednym) to 7500 do 8500 z wystrojeniem:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
ahh no a d otakiego silnika 2l ABF sria 115KM co konkretnie przerobisz w nim po za dolozenie moczywiscie turbo .??evolution pisze:220 koni koszt
jaka bedize jego kultura pracy czy li planowny wzrost mocy tak zeby nie rozwlailo zaraz silnika moment obrotowy i spalananie :d
jak sie bedzie miala moc na przelozenie napędu i jego podzzwespoły czy one nie bedązbyt nadwyręzane.. ??
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
co ty wypisujesz bo jakos nie idzie zrozumiec nic, ABF i 115KM ???????????greq69 pisze:ahh no a d otakiego silnika 2l ABF sria 115KM co konkretnie przerobisz w nim po za dolozenie moczywiscie turbo .??evolution pisze:220 koni koszt
jaka bedize jego kultura pracy czy li planowny wzrost mocy tak zeby nie rozwlailo zaraz silnika moment obrotowy i spalananie :d
jak sie bedzie miala moc na przelozenie napędu i jego podzzwespoły czy one nie bedązbyt nadwyręzane.. ??
www.vrservice.pl
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no chyba:d
kultura jak dawniej... pracy oczywiscie:D
a i czytanie ze zrozumieniem:P BEZPIECZNA
kultura jak dawniej... pracy oczywiscie:D
a i czytanie ze zrozumieniem:P BEZPIECZNA
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- mendrek
- Ma gadane
chodzi mi zeby moc wzrosla tak do 180 koni wiecej nie trzeba a no wlasnie co tam bedzie trzeba wymienic jak bede wiedzial co wymienic lub kupic nowe lepsze wzmacniane to kupie i oddam do znajomego mechanika i z nim jakos zalozymy on zan sie na tym jak ktos by mógl to prosze o wypisanie wszystkich zeczy jakie so potrzebne i gdzie je moge nabyc i czy to ma byc kute czy wzmacniane prosze o odpowiedz i wypisanie potrzebnych czesci i jakie turbo wybrac
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak sie zna to w sumie skladac sam moze calosc:P wiekszosc ludzi na forum co wiedza dochodzila do tego sama, wiec nie wymagaj zeby wszystko mowili co i za ile kupic, jest temat na temat turbo wystarczy poczytac i pomyslec.ZLOTA zasada. MASZ GŁOWE I H**,,, KOMBINUJ:P
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
kiedys jeden kolega robł w znanej kiedys firmie FORTI ibiza cupra tez. niestety cupra słao jeździła nie potrafili jej wystroic i tak samo znikłą z dróg jak i forma forti.Baster pisze:Podepne sie pod temat jakis koszt uturbienia ABF-a ?? jaka bylaby szacowana moc (przy soft turbo) czy juz to ktos robil ??
a co do ABF to Evo powie dalczego nie zbardzo sie nadaje na turbo
www.vrservice.pl
ahh wybaczcie mi ale jestem zakręcony bo mialem wypadek i rozumiecie..
a chodziło mi o ABY ten 115 konny motor z GTI
a chodizło mi dalej w pytaniu jak bedzie sie to przekłądało ten wzrost mocy na układ przeniesienia napędu półośki łozyska itd
a ijaki bedize wzrost momenty obrotowego moze juk tos tkaiego robił i ma jakeis dane
o spalanie jak bedzie przy normalniej jezdzie bo domyslalm sie ze przy jazdzie na maxa spali tyle ile bedzie w baku
wybaczcie jeszcze raz za moją nie poprawną polszczyzne :pub:
a chodizło mi dalej w pytaniu jak bedzie sie to przekłądało ten wzrost mocy na układ przeniesienia napędu półośki łozyska itd
a ijaki bedize wzrost momenty obrotowego moze juk tos tkaiego robił i ma jakeis dane
o spalanie jak bedzie przy normalniej jezdzie bo domyslalm sie ze przy jazdzie na maxa spali tyle ile bedzie w baku
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
dalej jestes zakrecony jak baranie rogi, ABY to 2.2 T 230KM 5 cyl z audigreq69 pisze:ahh wybaczcie mi ale jestem zakręcony bo mialem wypadek i rozumiecie..
idz sie wyspij albo przestan palic to swiństwo, jak ci przejdzie to wracaj. albo przestan przywoływac symbole silnikow, pisz ogólnikowo to bedzi ci łatwiej
ozcywiscie popełniłes literówke - B zamiast D
www.vrservice.pl
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak wyglada ze literowke walnal:) z tym ze malo kto wie ze ADY nie ma czegos co ma 2E i trzeba w bloku rzezbic:) a co do ABF, w nich nawet seryjnych korbowody czasem sie urywaja:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT