ja wymieniałem w 1Z cały komplet: rolke, pasek, napinacz, to naprawde pomaga rolka napinacza juz nie podskakuje.. wszystko w normie... nic nie brzeczy... nie klepeie... miodzioGSOWIEC pisze:Podepnę się pod temat, bo i u mnie pasek wielorowkowy delikatnie "podskakuje" za kólkiem alternatora, a na zimnym silniku chwilkę szeleści. Pytanie do tych co wymienili napinacz - czy zauważalnie ucichła praca osprzętu napędzanego paskiem???
[MK3] napinacz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
To zalezy ,w jakim stanie masz pret.Wystarczy tylko wymienic tuleje hyba cos okolo 15 zł sztuka,no i sam napinacz 240zł czeski.Halasuje i podskakuje to na sto procent napinacz.Ja w swoim wymienialem 2 razy pasek,rolke,tuleje i pret i nic to nie dalo,w koncu kupilem napinacz i teraz gucio [/b]Egon PŃ pisze:[1Z] U mnie mocno halasuje i podskakuje pasek i lata napinacz.
Czy ten napinacz powinienem wymienic z pretem?? Czy w rozrzadzie są dwie rolki?? Jakie jest prawdopodobienstwo ze moze byc krzywe kolo pasowe [1Z]? Ktos ma istsrukcje lub schemat znakow do wymieny rozrzadu?
Odnajduje sie...