Leci coś z wydechu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Leci coś z wydechu
witam,
pewnie to Was śmieszy, hehe, no ale ja sie kompletnie nie znam i się zastanawiam czy to jest normalne, raczej chyba nie?
Zazwyczaj zauwazam to kiedy wyprowadzam auto z garażu (no bo kiedy jade to raczej tego nie widze ) , wtedy na asfalcie widac ze cos wycieka i krople są na tłumiku (konsystencja zbliżona do wody)
Help!!! Mam się martwić??
pewnie to Was śmieszy, hehe, no ale ja sie kompletnie nie znam i się zastanawiam czy to jest normalne, raczej chyba nie?
Zazwyczaj zauwazam to kiedy wyprowadzam auto z garażu (no bo kiedy jade to raczej tego nie widze ) , wtedy na asfalcie widac ze cos wycieka i krople są na tłumiku (konsystencja zbliżona do wody)
Help!!! Mam się martwić??
Ostatnio zmieniony czw paź 04, 2007 08:31 przez Bossman, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- artur_golfiv
- Mały gagatek
woda
normalna sprawa ze woda wycieka, ale nikt nie podał właściwej przyczyny
Woda wycieka z wydechu wtedy gdy w silniku zachodzi pełne spalanie (czyli wtedy gdy silnik pracuje prawidłowo!) i nie ma znaczenia ze wyjechales z garazu czy nie, albo czy ktos ci nalal wody do wydechu
kto chodził do szkoly i uczyl sie chemii (w miare) to powininen wiedziec o co chodzi :):)
Woda wycieka z wydechu wtedy gdy w silniku zachodzi pełne spalanie (czyli wtedy gdy silnik pracuje prawidłowo!) i nie ma znaczenia ze wyjechales z garazu czy nie, albo czy ktos ci nalal wody do wydechu
kto chodził do szkoly i uczyl sie chemii (w miare) to powininen wiedziec o co chodzi :):)
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
1-to efekt spalania 2- układ wydechowy nie dogrzany + katalizator odbiera lwią część temperatury by mógł pracować 3- po wyłączeniu silnika tłumik jest ciepły i zasysa z otoczenia wilgoć która się skrapla w tłumiku 4- stare doświadczenie z szkoły [podgrzewać butelkę po mleku na której jest jajko i co zassie???] a bańki na plecach babcia stawiała????? Ciepła bańka przy schładzaniu zassała czy nie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
lawrai pisze:a tam gadacie o fizyce i chemii to tylko polskie realia - kijowa benzyna :] ehehhe
koledzy no naprawdę. Przecież produktem spalania beznyny jest dwutlenek węgla i para wodna. Póki tłumik jest zimny to para się skrapla i tyle.pszczyna pisze:tłumik jest ciepły i zasysa z otoczenia wilgoć która się skrapla w tłumiku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.